cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

La Masó: un municipi amb una història i una cultura rica

La Masó és un municipi de l’Alt Camp, situat a la comarca de Tarragona. El seu primer esment documental data del segle XI, quan el lloc era conegut com a «Mas dels Masos». Durant l’Edat Mitjana, el poble va formar part del terme de Valls. Al segle XVI, La Masó va ser adquirida per la família dels Masó, que van construir el castell que encara es conserva avui dia.

Durant la Guerra dels Segadors, La Masó va ser un dels pobles més afectats per la guerra. El castell va ser destruït i el poble va quedar en ruïnes. No va ser fins al segle XVIII que La Masó va començar a recuperar-se.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de La Masó és un dels seus principals atractius turístics. El castell dels Masó, del segle XVI, és un dels edificis més emblemàtics del poble. El castell és de planta rectangular i té quatre torres circulars. Actualment, el castell és propietat de la Generalitat de Catalunya i està en procés de restauració.

Altres edificis d’interès arquitectònic a La Masó són l’església parroquial de Santa Magdalena, del segle XIX, i la casa pairal de Ca Benet, del segle XVII.

Turisme

La Masó és un municipi amb un potencial turístic important. El seu patrimoni històric i cultural, la seva gastronomia i la seva tranquil·litat són alguns dels factors que atreuen els visitants.

El poble ofereix diverses activitats turístiques, com ara visites al castell, a l’església parroquial i a la casa pairal de Ca Benet. També hi ha diverses rutes de senderisme que permeten descobrir els entorns naturals del poble.

Economia

La principal activitat econòmica de La Masó és la indústria. El poble està situat molt a prop del polígon químic de Tarragona, on es troba la refineria de petroli.

L’agricultura i la ramaderia també tenen una certa importància a La Masó. Els cultius principals són els cereals, els llegums i les oliveres. La ramaderia està dedicada principalment a la cria d’ovelles i cabres.

Fires i festes

La Masó celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la festa major, que se celebra el tercer cap de setmana de juliol. Durant la festa major, hi ha diversos actes culturals i festius, com ara concerts, espectacles, balls i processons.

Altres festes importants a La Masó són la festa de Sant Antoni, que se celebra el 17 de gener, i la festa de Sant Jordi, que se celebra el 23 d’abril.

Monuments

A més dels ja esmentats, La Masó té altres monuments d’interès, com ara:

  • El pont de la Masó, del segle XVIII.
  • El molí de la Selva, del segle XIX.
  • La torre de l’aigua, del segle XX.

Gastronomia

La gastronomia de La Masó és típica de la cuina catalana. Els plats més tradicionals són:

  • L’olla de Sant Josep, un plat de carn, llegums i verdures.
  • Els cargols a la llauna, un plat de cargols a la brasa.
  • Els arrossos, com ara l’arròs negre o l’arròs de muntanya.

La Masó és un municipi amb una història i una cultura rica. El seu patrimoni arquitectònic, la seva gastronomia i la seva tranquil·litat són alguns dels factors que fan d’aquest poble un lloc atractiu per a visitar.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat