cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

La Llagosta, un municipi amb una història i una cultura rica

La Llagosta es troba en un lloc estratègic, a la confluència dels rius Besòs i Mogent. Aquesta situació va fer que el municipi fos habitat des de l’antiguitat. Les primeres referències escrites a La Llagosta daten del segle XI. Al segle XIII, el municipi va passar a formar part del Comtat de Barcelona. Durant l’edat mitjana, La Llagosta va ser un important centre agrícola i artesanal.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de La Llagosta és divers i representatiu de diferents èpoques. Els edificis més destacats són:

Turisme

La Llagosta és un municipi amb un gran potencial turístic. Els principals atractius turístics són:

  • El seu patrimoni arquitectònic, com l’església de Sant Pere, el Castell de La Llagosta i el Molí d’en Fàbrega.
  • El seu entorn natural, amb els rius Besòs i Mogent i el Parc de la Llagosta.
  • La seva oferta cultural i d’oci, amb festivals, concerts i altres esdeveniments.

Economia

L’economia de La Llagosta es basa en el sector industrial, el comercial i el serveis. Els principals sectors industrials són la metal·lúrgia, la química i la indústria alimentària. El sector comercial és important, ja que La Llagosta és un nucli comercial de la comarca del Vallès Oriental. El sector dels serveis també és rellevant, ja que La Llagosta és un municipi amb una població activa alta.

Fires i festes

La Llagosta celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

Monuments

Els monuments més importants de La Llagosta són:

  • L’església de Sant Pere, una església romànica del segle XII.
  • El Castell de La Llagosta, un castell medieval del segle XIV.
  • El Molí d’en Fàbrega, una antiga fàbrica de farina del segle XIX.

Gastronomia

La gastronomia de La Llagosta és típica de la cuina catalana. Els plats més típics són:

  • Els calçots, una espècie de ceba blanca típica de la zona del Vallès.
  • Els cargols a la llauna, un plat tradicional de Catalunya.
  • Els canelons, una pasta farcida de carn o verdures.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat