cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

La Granja d'Escarp, un poble amb història i cultura

La Granja d’Escarp és un poble amb una llarga història que es remunta al segle XII. El seu nom original era «La Granja de Escarp», i es referia a una granja que existia al lloc on actualment es troba el poble. El 1213, els monjos cistercians van fundar el monestir de La Granja, que va ser un important centre religiós i cultural durant segles.

Arquitectura

La Granja d’Escarp compta amb un patrimoni arquitectònic de gran valor. El monestir de La Granja, d’estil cistercià, és el principal monument del poble. També destaca l’església de Sant Jaume, del segle XVIII, i l’ermita de Sant Jaume, del segle XII.

Turisme

La Granja d’Escarp és un poble turístic que ofereix una gran varietat d’activitats i atraccions. El monestir de La Granja és un dels principals llocs d’interès turístic del poble. També són populars les excursions a l’aiguabarreig dels rius Segre i Cinca, que és un espai natural d’interès.

Economia

L’economia de La Granja d’Escarp es basa principalment en l’agricultura i la ramaderia. Els cultius més importants són els cereals, la fruita i la verdura. També hi ha una important indústria de la construcció.

Fires i festes

Les festes majors de La Granja d’Escarp se celebren el 25 de juliol, en honor de Sant Jaume. Durant les festes, es realitzen diversos actes culturals i festius, com ara balls, concerts, correfocs i actuacions de teatre.

Monuments

Els principals monuments de La Granja d’Escarp són:

  • El monestir de La Granja
  • L’església de Sant Jaume
  • L’ermita de Sant Jaume
  • El pont de la Granja
  • La torre del Fortí
  • Els molins del riu Segre

Gastronomia

La gastronomia de La Granja d’Escarp és típica de la cuina catalana. Els plats més populars són els arrossos, les carns a la brasa i els dolços tradicionals.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat