cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

La Garriga: Un municipi amb una història i una cultura riquíssima

La Garriga és un municipi català de la comarca del Vallès Oriental, situat a la vall del riu Congost. La primera referència escrita al poble data del segle XI, però es creu que la població ja existia des de l’època romana.

La Garriga va experimentar un gran creixement durant el segle XIX, a causa de la seva situació estratègica entre Barcelona i Vic. En aquest període, el poble va esdevenir un important centre comercial i industrial.

Durant la Guerra Civil Espanyola, La Garriga va ser bombardejada per l’aviació franquista. El bombardeig va causar la mort de 12 persones i la destrucció de diversos edificis.

Arquitectura

La Garriga té un patrimoni arquitectònic molt important, que inclou edificis de diferents estils, des del romànic fins al modernista.

Entre els edificis més destacats del municipi es troben l’església de Santa Maria, d’estil romànic, el castell de la Garriga, d’estil gòtic, i els edificis modernistes de l’arquitecte Antoni Gaudí, com la Torre Bellesguard i la Casa Milà.

Turisme

La Garriga és un important centre turístic, que atrau visitants de tot el món. El municipi ofereix una gran varietat d’atraccions, com ara el seu patrimoni arquitectònic, la seva naturalesa i la seva gastronomia.

Entre les activitats turístiques més populars a La Garriga es troben les visites guiades als edificis modernistes de Gaudí, les excursions a la muntanya, les rutes gastronòmiques i les festes tradicionals.

Economia

L’economia de La Garriga es basa principalment en el sector serveis, que representa el 70% del PIB del municipi. Els principals sectors de serveis són el comerç, la indústria i el turisme.

El sector industrial de La Garriga està centrat en la fabricació de productes químics, tèxtils i alimentaris. El turisme és un sector en creixement, que genera llocs de treball i dinamitza l’economia local.

Fires i festes

La Garriga celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Entre les més populars es troben:

  • La Festa Major de La Garriga, que se celebra els últims dies d’agost.
  • La Festa del Roser, que se celebra el primer diumenge de maig.
  • La Festa de la Llum, que se celebra el 2 de desembre, per commemorar l’arribada de les primeres llums elèctriques al poble.

Monuments

La Garriga compta amb una gran varietat de monuments, entre els quals destaquen:

  • El castell de la Garriga, un edifici medieval que va ser restaurat al segle XX.
  • L’església de Santa Maria, un temple romànic que va ser construït al segle XI.
  • Els edificis modernistes de Gaudí, com la Torre Bellesguard i la Casa Milà.

Gastronomia

La gastronomia de La Garriga és una combinació de la cuina catalana tradicional i la cuina de la muntanya.

Els plats més típics del municipi són els arrossos, les carns a la brasa, les verdures de temporada i els dolços, com els panellets i els torrons.

La Garriga és un municipi amb una història i una cultura riquíssima. El seu patrimoni arquitectònic, la seva naturalesa i la seva gastronomia la converteixen en un destí turístic atractiu.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat