cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

La Floresta: un poble amb història i tradició

La Floresta és un poble amb una llarga història que es remunta a l’època medieval. El seu nom prové de l’existència d’una antiga masia fortificada, el Castellet de la Floresta, que va ser destruïda durant la Guerra Civil Espanyola.

Arquitectura

La Floresta és un poble amb una arquitectura diversa, on es poden trobar des de masies tradicionals fins a cases modernes. El seu centre històric, que està situat al voltant de l’església parroquial, és un dels més bonics de la comarca del Vallès Occidental.

Turisme

La Floresta és un poble turístic popular, gràcies a la seva bellesa natural i a la seva oferta cultural. Els seus principals atractius turístics són el Parc de la Serralada de Marina, l’església parroquial de Sant Pere Apòstol i el Castellet de la Floresta.

Economia

L’economia de La Floresta es basa en el sector serveis, amb un important pes de la indústria dels serveis turístics. També hi ha una important activitat agrícola, amb conreus de cereals, fruiters i hortalisses.

Fires i festes

Les festes majors de La Floresta se celebren el 29 de juny, en honor de Sant Pere Apòstol. Durant aquestes festes, es realitzen diversos actes tradicionals, com ara correfocs, balls de diables i concerts.

Monuments

Els principals monuments de La Floresta són:

  • L’església parroquial de Sant Pere Apòstol, un edifici neoclàssic del segle XVIII.
  • El Castellet de la Floresta, una antiga masia fortificada que va ser destruïda durant la Guerra Civil Espanyola.
  • El Parc de la Serralada de Marina, un parc natural situat al voltant del poble.

Gastronomia

La gastronomia de La Floresta és típica de la cuina catalana. Els seus plats més populars són els arrossos, les carns a la brasa i els productes de la terra, com ara els bolets i les fruites.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat