cropped-logo1.png

On Menjar

La Febró: un poble amb història i natura

Els primers assentaments humans a La Febró es remunten a l’època ibèrica, com ho demostra l’existència de nombrosos jaciments arqueològics. El poble va ser conquerit pels romans al segle II aC i va formar part de la província de Tarraco. Durant l’edat mitjana, La Febró va ser un important centre agrícola i ramader. El poble va ser saquejat per les tropes franceses durant la Guerra dels Segadors i va patir greus desperfectes durant la Guerra Civil.

Arquitectura

El nucli antic de La Febró està format per un conjunt de cases de pedra amb carrers estrets i empedrats. L’edifici més emblemàtic del poble és l’església parroquial de Sant Esteve, construïda al segle XVIII. Altres edificis d’interès són la font dels Cinc Horts, el pont medieval de la Febró i els diversos masos i bordes que es troben dispersos pel municipi.

Turisme

La Febró és un poble amb un gran potencial turístic, ja que ofereix una gran varietat d’atraccions naturals i culturals. El municipi està situat en un entorn natural privilegiat, rodejat de muntanyes i boscos. El riu Siurana, que neix a La Febró, és un dels principals atractius del municipi. El poble també compta amb un important patrimoni cultural, amb nombrosos jaciments arqueològics, edificis històrics i festes tradicionals.

Economia

L’activitat econòmica de La Febró està basada en el turisme, l’agricultura i la ramaderia. El turisme és la principal font d’ingressos del poble, ja que cada any atrau milers de visitants. L’agricultura i la ramaderia són activitats tradicionals que encara es practiquen al municipi.

Fires i festes

La Febró celebra diverses festes al llarg de l’any, les més importants són:

  • La Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.
  • La Fira del Bolet, que se celebra el segon cap de setmana d’octubre.
  • La Festa de Sant Esteve, que se celebra el 26 de desembre.

Monuments

Els principals monuments de La Febró són:

  • L’església parroquial de Sant Esteve, construïda al segle XVIII.
  • La font dels Cinc Horts, una font medieval situada al centre del poble.
  • El pont medieval de la Febró, un pont de pedra que travessa el riu Siurana.

Gastronomia

La gastronomia de La Febró és típica de la zona del Camp de Tarragona. Els plats més tradicionals són:

  • Els arrossos, com l’arròs a banda o l’arròs negre.
  • Les carns a la brasa, com la carn de porc o el xai.
  • Els productes de la terra, com els bolets, els fruits del bosc i els embotits.

En conclusió, La Febró és un poble amb una rica història i una gran bellesa natural. El municipi ofereix una gran varietat d’atraccions que el converteixen en un destí turístic ideal.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat