cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

La Bisbal del Penedès, un municipi amb una rica història i cultura

Els primers assentaments humans a la zona de La Bisbal del Penedès es remunten a l’època neolítica. El municipi va ser fundat en l’època romana, com ho demostren els vestigis arqueològics trobats a la zona. Durant l’edat mitjana, La Bisbal va ser un important centre comercial i agrícola. El municipi va ser escenari de diversos conflictes bèl·lics, com la Guerra dels Segadors i la Guerra de Successió Espanyola.

Arquitectura

La Bisbal del Penedès conserva un important patrimoni arquitectònic. El nucli antic del municipi, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, està ple d’edificis històrics, com l’església de Sant Pere, el palau dels Comtes de Prades o la casa de la vila. El municipi també compta amb diversos edificis modernistes, com la Casa Milà o la Casa Fàbregas.

Turisme

La Bisbal del Penedès és un important destini turístic. El municipi ofereix una gran varietat d’atraccions, com el seu patrimoni arquitectònic, la seva gastronomia o les seves fires i festes. El nucli antic de La Bisbal és un lloc ideal per passejar i descobrir el seu passat. El municipi també compta amb diversos museus, com el Museu de la Pagesia o el Museu del Càntir.

Economia

L’economia de La Bisbal del Penedès es basa en l’agricultura, el turisme i la indústria. El municipi és un important productor de vi, fruita i horta. La Bisbal també és un important centre comercial i de serveis.

Fires i festes

La Bisbal del Penedès celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Fira de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny, i la Fira de Sant Jordi, que se celebra el 23 d’abril.

Monuments

Els monuments més importants de La Bisbal del Penedès són:

  • L’església de Sant Pere, un temple gòtic del segle XIV.
  • El palau dels Comtes de Prades, un edifici medieval del segle XIV.
  • La casa de la vila, un edifici renaixentista del segle XVI.
  • La Casa Milà, un edifici modernista del segle XX.
  • La Casa Fàbregas, un edifici modernista del segle XX.

Gastronomia

La gastronomia de La Bisbal del Penedès és rica i variada. Els plats més típics són els arrossos, els guisats i les carns a la brasa. El municipi també és un important productor de vins, que s’elaboren amb les varietats de raïm tradicionals de la zona, com el xarel·lo, el macabeu o la malvasia.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat