cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Gualba, un municipi amb història i natura

Gualba és un municipi amb una història mil·lenària. Els primers assentaments humans es remunten a l’edat del bronze, i ja en època romana hi havia una població significativa. Durant l’edat mitjana, Gualba va ser un important centre comercial i religiós, i va ser governada per diverses famílies nobles. El segle XVIII va ser un període de crisi per al municipi, però al segle XIX va començar una nova etapa de creixement.

Arquitectura

Gualba conserva un important patrimoni arquitectònic, que reflecteix la seva rica història. Els edificis més destacats són l’església parroquial de Sant Joan Baptista, del segle XIII; el castell de Gualba, del segle XI; i la casa senyorial de Can Figueras, del segle XVI.

Turisme

Gualba és un municipi turístic important, gràcies a la seva bellesa natural i al seu patrimoni cultural. El municipi està situat al Parc Natural del Montseny, una de les reserves naturals més importants de Catalunya. Gualba també ofereix una gran varietat d’activitats culturals i de lleure, com ara excursions, senderisme, piragüisme, i visites a museus i monuments.

Economia

L’economia de Gualba es basa en el turisme, l’agricultura i la ramaderia. El municipi compta amb una gran varietat d’empreses del sector turístic, així com amb diverses explotacions agrícoles i ramaderes.

Fires i festes

Gualba celebra diverses fires i festes durant l’any. Les més importants són la festa major, que se celebra el 24 de juny, i la festa del Turó de la Mare de Déu de l’Esperança, que se celebra el primer diumenge d’agost.

Monuments

A més dels edificis ja esmentats, Gualba també compta amb altres monuments d’interès, com ara el pont romà de Gualba, el monestir de Sant Pere de les Puelles i els jaciments arqueològics del turó de Martinell i la cova de l’Espluga.

Gastronomia

La gastronomia de Gualba és una de les més exquisides de Catalunya. Els plats més típics són els embotits, els arrossos, els llegums i els productes de la muntanya. El municipi també compta amb una gran varietat de restaurants que ofereixen una cuina tradicional i de qualitat.

Gualba és un municipi amb molt a oferir als visitants. La seva història, arquitectura, natura, gastronomia i festes en fan un lloc únic i especial.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat