cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Granyena de les Garrigues: un poble amb història i tradició

Granyena de les Garrigues és un poble amb una història mil·lenària. Les primeres referències escrites al poble daten del segle XI, quan ja es trobava sota la jurisdicció del comtat d’Urgell. Durant l’edat mitjana, Granyena va ser un important centre econòmic i cultural de la comarca. El poble va ser fortificat per protegir-se dels atacs dels sarraïns, i encara avui es conserven les restes d’aquestes fortificacions.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de Granyena de les Garrigues és molt ric. L’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel, construïda al segle XII, és un dels edificis més emblemàtics del poble. L’església és d’estil romànic, amb una planta basilical i una coberta de volta. L’interior de l’església està decorat amb pintures murals del segle XIV.

Un altre edifici d’interès és el castell de Granyena, situat al centre del poble. El castell va ser construït al segle XI, i va ser reformat en diverses ocasions al llarg dels segles. El castell està en ruïnes, però encara es conserven algunes parts de les seves muralles i torres.

Turisme

Granyena de les Garrigues és un poble ideal per a una escapada de cap de setmana. El poble ofereix una gran varietat d’activitats turístiques, com ara:

  • Visita al patrimoni arquitectònic del poble, com ara l’església de Sant Miquel Arcàngel i el castell de Granyena.
  • Passejades per la natura, per descobrir els paisatges de les Garrigues.
  • Degustació de la gastronomia local, basada en productes de la terra com ara el vi, l’oli i la carn.

Economia

L’economia de Granyena de les Garrigues està basada en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius del poble són la vinya, l’oli i els cereals. La ramaderia també és una activitat important, amb una gran producció de carn i lactis.

Fires i festes

Granyena de les Garrigues celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

  • La Fira de Sant Miquel Arcàngel, que se celebra el 29 de setembre.
  • La Festa Major, que se celebra la segona setmana d’agost.

Monuments

A més de l’església de Sant Miquel Arcàngel i el castell de Granyena, el poble compta amb altres monuments d’interès, com ara:

  • La plaça de l’Església, una plaça porxada del segle XVIII.
  • El pou de la Font Vella, un pou medieval que encara està en funcionament.

Gastronomia

La gastronomia de Granyena de les Garrigues és una de les seves principals atraccions. Els plats típics del poble inclouen:

  • Carn a la brasa, especialment el xai i el porc.
  • Arròs, com ara l’arròs amb conill i botifarra.
  • Plats de temporada, com ara els llegums i els bolets.

Granyena de les Garrigues és un poble amb un gran valor històric i cultural. El poble ofereix una gran varietat d’activitats turístiques i una gastronomia deliciosa.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat