Gombrèn: Un Poble Amb Història, Encant i Autenticitat Catalana

Archivo:Escut de Gombrèn.svg - Wikipedia, la enciclopedia libre

El municipi destaca per la seva activitat agrícola, ramadera i industrial. En les últimes dècades del segle XX, el conreu, especialment del farratge, va créixer significativament en detriment de les pastures i els boscos. També es va revitalitzar la ramaderia, especialment l’oví, boví i porcí.
Pel que fa a la indústria, tot i que molts habitants treballen a Ripoll, Gombrèn compta amb una fàbrica tèxtil destacada (Filats Moto) i petites empreses locals, com fusteries i constructores. Això demostra la diversitat econòmica del municipi.

Llocs d’interès

Sant Pere de Gombrèn: Un edifici d’estil barroc tardà amb una única nau, capelles laterals i un retaule barroc senzill al presbiteri. La decoració inclou elements moderns i antics, com una sagristia i una capella de la Santíssima, i detalls que suggereixen un projecte original amb dos campanars, encara que només un es va construir.

Jardí botànic de plantes medicinals de Gombrèn: Situat a la sortida del poble, aquest espai compta amb unes 300 espècies de plantes medicinals que es conserven en el seu hàbitat natural. El jardí està obert de maig a setembre, amb juny com el millor moment per visitar-lo. Inclou una zona de pícnic decorada amb plantes ornamentals.

Festes i tradicions

Festa Major: Se celebra el primer cap de setmana de setembre i inclou la dansa gombrenesa, preservada gràcies als Dansaires de Gombrèn.

Festa del Comú: Té lloc l’últim diumenge de maig o el primer de juny, amb un àpat col·lectiu al santuari de Mogrony.

Festa del Pare Coll i Festa dels Avis: Se celebra el diumenge més proper al 17 de maig en honor al sant local.

Festa de Sant Joan de Mata: Commemorada el diumenge més proper al 8 de febrer.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat