cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Garcia: Entre Història i Encant Rural

Història:

En les petjades del temps, Garcia revela les seves arrels medievals. Les primeres referències documentals de l’antic castell de Garcia es remunten al segle XI. La seva història, marcada per èpoques de conquesta i consolidació, s’entreteixe amb els fonaments de la regió, creant un relat que avança amb el pas dels anys.

Arquitectura:

L’encant arquitectònic de Garcia rau en les seves construccions tradicionals de pedra. Els carrers empedrats i les cases de façana robusta revelen l’art de l’època medieval. L’església de Sant Esteve, amb la seva elegància austera, és un testimoni del fervor religiós que ha transcendit els segles.

Turisme:

Garcia, amb la seva atmosfera tranquila i les seves vistes campestres, captiva els visitants en busca de pau i serenitat. Les rutes de senderisme que serpentegen pels voltants ofereixen una perspectiva única de la natura local, mentre que la proximitat amb altres pobles dels voltants convida a explorar els racons més amagats de la comarca.

Economia:

L’economia de Garcia, en sintonia amb molts altres pobles rurals, té les arrels a la terra. L’agricultura i la ramaderia han estat pilars fonamentals, i avui, la producció agrícola continua alimentant la comunitat. L’artesania local també emergeix com una expressió viva de les tradicions.

Fires i Festes:

Les festes a Garcia són una celebració de la seva comunitat i tradicions. Les festes majors, amb les seves activitats diverses i les colorides desfilades, omplen els carrers de vitalitat. La Fira dels Bolets, dedicada als bolets autòctons, és un esdeveniment que crida l’atenció dels amants de la gastronomia.

Monuments:

Garcia, amb el seu castell medieval i l’església de Garcia emergeix com un viatge al passat. El castell, amb les seves muralles de pedra, és un record de l’època feudal, mentre que l’església, amb les seves arcades romàniques, evoca un sentit de reverència i devoció.

Gastronomia:

La gastronomia de Garcia és un festival de sabors autòctons. La cuina local, amb plats com el «coca de recapte» i els «carquinyolis,» ofereix una deliciosa immersió en la riquesa culinària de la zona. Les festes locals són una oportunitat perfecta per degustar aquests sabors autèntics.

Garcia, amb la seva atmosfera encisadora, convida a explorar les seves terres impregnades d’història i a gaudir de l’autenticitat d’una comunitat que ha resistit les proves del temps.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat