cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Freginals - Un Raco Amb Precedents, Entre Història i Tradició

Història:

Les arrels de Freginals es fonamenten en l’edat mitjana, amb vestigis que daten de l’època de la dominació àrab. El Castell de Freginals, amb les seves torres imponents, és un testimoni silenciós d’aquest passat històric, guardià del temps.

Arquitectura:

L’arquitectura de Freginals et transporta a un món antic. Les estretes carreretes empedrades i les cases de pedra revelen una estètica que ha resistit el pas del temps. L’església de Sant Pere, amb la seva façana romànica, és una obra d’art en pedra viva.

Turisme:

Freginals, rodejat de paisatges muntanyosos, és un refugi per als amants de la natura. Amb rutes de senderisme que serpentegen pel seu entorn, ofereix la possibilitat d’explorar paratges naturals i gaudir de vistes panoràmiques.

Economia:

L’economia de Freginals ha evolucionat des de les seves arrels agrícoles fins a incloure sectors com el turisme rural. La producció local d’oli d’oliva i fruita és un testimoni del compromís amb les tradicions i la qualitat.

Fires i Festes:

Les festes de Freginals són celebracions en honor a les seves arrels. La Festa Major, amb els seus correfocs i cercaviles, il·lumina els carrers. La Fira de Sant Sebastià, amb els seus mercats i activitats, és una oportunitat per connectar amb les tradicions locals.

Monuments:

El Castell de Freginals, amb les seves muralles que encara contenen històries per revelar, és un monument que captura l’essència del passat. L’església de Sant Bartomeu, amb els seus detalls arquitectònics, és un lloc de pau i reflexió.

Gastronomia:

A Freginals, la gastronomia és una celebració dels sabors autèntics. Amb plats com la «coca de recapte» i els embotits locals, cada mossegada et transporta a una tradició culinària rica i genuïna.

Freginals és més que un poble, és un testimoni viu de la història, una obra d’art arquitectònica en si mateixa i un destí que et convida a descobrir la seva bellesa i autenticitat.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat