cropped-logo1.png

On Menjar

Fogars de Montclús: un municipi amb una rica història i un entorn natural privilegiat

Els primers indicis de població humana a Fogars de Montclús es remunten a l’època dels ibers. Durant l’edat mitjana, el municipi va formar part del comtat de Barcelona i va ser escenari de diversos conflictes bèl·lics. Al segle XII, es va construir l’església romànica de Sant Cristòfol de Fogars, que encara es conserva.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de Fogars de Montclús és divers i representa diferents èpoques i estils. A més de l’església de Sant Cristòfol, destaquen les ermites de Santa Magdalena, Santa Fe del Montseny i Sant Esteve de la Costa, així com les masies de Can Camps, Can Roca i Can Vila.

Turisme

Fogars de Montclús és un municipi ideal per al turisme rural i de natura. El seu entorn natural, situat al vessant sud del massís del Montseny, ofereix a l’visitant una gran varietat d’activitats, com ara senderisme, bicicleta de muntanya, escalada, pesca, etc.

Economia

L’economia de Fogars de Montclús es basa en el sector primari, amb l’agricultura i la ramaderia com a principals activitats. També hi ha una important presència del sector serveis, que ofereix una àmplia gamma d’activitats comercials i turístiques.

Fires i festes

Les fires i festes populars són una part important de la cultura de Fogars de Montclús. Les més destacades són:

  • La Fira de la Castanyada, que se celebra el primer diumenge de novembre.
  • La Festa Major d’estiu, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.
  • La Festa Major d’hivern, que se celebra el primer cap de setmana de febrer.

Monuments

Els monuments més importants de Fogars de Montclús són:

  • L’església de Sant Cristòfol de Fogars, una església romànica del segle XII.
  • L’ermita de Santa Magdalena, una ermita romànica del segle XI.
  • L’ermita de Santa Fe del Montseny, una ermita romànica del segle XII.
  • L’ermita de Sant Esteve de la Costa, una ermita romànica del segle XII.

Gastronomia

La gastronomia de Fogars de Montclús és típica de la cuina catalana rural. Entre els plats més destacats hi ha:

  • Els cargols a la llauna.
  • Els peus de porc amb allioli.
  • Els arrossos.
  • Els bolets.
  • Els embotits.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat