cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Figaró-Montmany: un municipi amb una història mil·lenària

Figaró-Montmany és un municipi del Vallès Oriental situat al peu del Montseny. El seu nom es remunta a l’època romana, quan es coneixia com a Figurium. El municipi ha estat poblat des de fa milers d’anys, com ho demostren els diversos jaciments arqueològics que s’han trobat al seu terme municipal.

L’arquitectura de Figaró-Montmany és un reflex de la seva rica història

El municipi compta amb un patrimoni arquitectònic molt divers, que va des d’edificis medievals fins a construccions modernistes. Entre els seus monuments més destacats hi ha el castell de Montmany, una fortificació del segle XI; l’església parroquial de Sant Joan Baptista, d’estil gòtic; i la casa de la vila, d’estil modernista.

El turisme és una de les principals activitats econòmiques de Figaró-Montmany

El municipi ofereix una gran varietat d’atraccions turístiques, com ara els seus monuments històrics, la seva natura i el seu entorn rural. El turisme representa una part important de l’economia local i genera llocs de treball en sectors com l’hostaleria, el comerç i els serveis.

L’economia de Figaró-Montmany es basa en l’agricultura, la ramaderia i els serveis

L’agricultura és la principal activitat econòmica del municipi, seguida de la ramaderia i els serveis. Els conreus més importants són els cereals, els fruiters i les hortalisses. La ramaderia es basa en la cria de vaques, porcs, ovelles i cavalls. Els serveis, per la seva banda, inclouen el comerç, la indústria i l’administració pública.

Figaró-Montmany celebra diverses fires i festes al llarg de l’any

Les festes més importants del municipi són la Festa Major, que se celebra al mes d’agost, i la Festa de Sant Joan, que se celebra el 24 de juny. El municipi també acull diverses fires i mercats agroalimentaris durant l’any.

Els monuments de Figaró-Montmany són un testimoni de la seva rica història

El municipi compta amb un patrimoni monumental molt divers, que va des d’edificis medievals fins a construccions modernistes. Entre els seus monuments més destacats hi ha el castell de Montmany, una fortificació del segle XI; l’església parroquial de Sant Joan Baptista, d’estil gòtic; i la casa de la vila, d’estil modernista.

La gastronomia de Figaró-Montmany és una fusió de la cuina catalana i la cuina vallesana

La gastronomia de Figaró-Montmany és una fusió de la cuina catalana i la cuina vallesana. Els plats més típics del municipi són els cargols a la llauna, el fesol amb botifarra, el trinxat i el coch de patates.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat