cropped-logo1.png

On Menjar

Estaràs – Retrat d'una Joya Culinària i Històrica

Història:

Estaràs emergeix com un llibre antic, amb pàgines que porten relats des de l’edat mitjana fins als temps moderns. Fundada amb rastres que es remunten a èpoques romanes, la seva història és narrada a través dels seus carrers adoquinats i edificis antics que ressonen amb històries del passat.

Arquitectura:

L’arquitectura d’Estaràs reflecteix la seva riquesa històrica, amb cases de pedra i carrers estrets que transporten els visitants a un temps en què la simplicitat era la més gran elegància. L’església parroquial, com una guardianesa del temps, mostra l’art romànic en tota la seva grandesa.

Turisme:

Estaràs, tot i la seva mida modesta, és un imant turístic. Els amants de la natura poden explorar els voltants i admirar la seva bellesa natural. El casc antic, amb les seves plaques i racons amigables, convida els visitants a perdre’s en un viatge pel temps.

Economia:

L’economia d’Estaràs batega al ritme d’una comunitat que valora les seves tradicions. Les botigues locals ofereixen artesanies úniques i productes autòctons, destacant el talent i la creativitat de la comunitat local.

Fires i Festes:

Les festes a Estaràs són com una explosió de colors i alegria. Les fires locals mostren l’esperit vibrant de la comunitat i ofereixen una oportunitat per experimentar les tradicions en tota la seva glòria. La festa major és una celebració que il·lumina la ciutat amb música, ball i fogueres.

Monuments:

L’església de Sant Julià, una joia arquitectònica que destaca en l’horitzó, és el monument emblemàtic d’Estaràs. Amb la seva façana romànica i el campanar que esculpeix el cel, aquesta estructura històrica és un testimoni de la fe i l’art de les èpoques passades.

Gastronomia:

Estaràs encanta els paladars amb la seva oferta gastronòmica única. Restaurants acollidors serveixen plats que rescaten receptes tradicionals, oferint als visitants una oportunitat de tastar la riquesa culinària local. Els vins artesans complementen perfectament aquests sabors autèntics.

Estaràs, amb la seva història immersa en cada pedra i els seus monuments que parlen dels temps antics, es revela com un destí que captura els sentits i l’ànima, fent que cada visita sigui una experiència inoblidable.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat