cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Els Garidells: un municipi amb història i tradició

Els Garidells és un municipi de l’Alt Camp amb una història que es remunta a l’època romana. El seu nom prové del llatí «garricellum», que significa «petit garrigar». El poble va ser repoblat després de la conquesta cristiana, i va formar part del comtat de Barcelona.

Arquitectura

Els Garidells conserva un patrimoni arquitectònic interessant, amb edificis d’estils diversos. El més destacat és l’església de Sant Pere, una construcció romànica del segle XII. Altres edificis d’interès són la masia de Can Martí, el pont del Francolí i els diferents masos disseminats pel terme municipal.

Turisme

Els Garidells és un municipi amb un gran potencial turístic. El seu entorn natural, amb boscos, camps i el riu Francolí, és ideal per a la pràctica del senderisme, el cicloturisme i altres activitats a l’aire lliure. El poble també ofereix una variada oferta cultural i gastronòmica.

Economia

L’economia dels Garidells es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són els cereals, els fruits secs i les oliveres. La ramaderia està centrada en la cria de porcs i aviram. El turisme està creixent en els últims anys, gràcies a la bellesa del seu entorn natural i la seva oferta cultural i gastronòmica.

Fires i festes

Les festes majors dels Garidells se celebren el primer cap de setmana d’agost. Els actes principals són el pregó, els balls populars, la cercavila, els correfocs i els concerts. El poble també celebra altres festes al llarg de l’any, com la festa major d’hivern, la festa de Sant Pere i la festa de la Mare de Déu de la Salut.

Monuments

Els Garidells compta amb diversos monuments d’interès, com l’església de Sant Pere, la masia de Can Martí, el pont del Francolí i els diferents masos disseminats pel terme municipal.

Gastronomia

La gastronomia dels Garidells és una combinació de la cuina tradicional catalana i la mediterrània. Els plats típics inclouen la paella, els arrossos, els plats de caça i els dolços com els panellets i les neules.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat