cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

El Vilosell: un poble amb història, cultura i gastronomia

El Vilosell és un poble amb una llarga història que es remunta a l’època romana. Al segle XI, el poble va ser conquerit pels àrabs i, posteriorment, repoblat per cristians. Durant els segles XIV i XV, El Vilosell va prosperar gràcies al conreu de la vinya i de l’olivera.

Arquitectura

El Vilosell conserva un important patrimoni arquitectònic, testimoni de la seva rica història. El nucli antic del poble, amb les seves carreteres empedrades i les seves cases de pedra, està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Entre els monuments més destacats del poble hi ha l’església de Santa Maria, d’estil gòtic, i el santuari de Sant Miquel de la Tosca, d’estil barroc.

Turisme

El Vilosell és un lloc ideal per a una escapada rural. El poble ofereix una gran varietat d’activitats per als visitants, com ara passejades per la natura, visites als monuments i degustacions de gastronomia local.

Economia

L’economia d’El Vilosell es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius del poble són la vinya, l’olivera i els cereals. La ramaderia es centra en la cria d’ovelles, cabres i porcs.

Fires i festes

Les festes majors d’El Vilosell se celebren el 24 i 25 de juliol, en honor de Sant Jaume. Durant aquests dies, el poble s’omple de música, balls i tradicions. Altres festes importants del poble són la Fira de la Verema, que se celebra a finals de setembre, i la Fira del Bolet, que se celebra a principis de novembre.

Monuments

El Vilosell compta amb un important patrimoni monumental, testimoni de la seva rica història. Entre els monuments més destacats del poble hi ha:

  • L’església de Santa Maria, d’estil gòtic.
  • El santuari de Sant Miquel de la Tosca, d’estil barroc.
  • El Castell de la Torre, d’origen romà.
  • Els Ponts de la Tosca, d’origen medieval.

Gastronomia

La gastronomia d’El Vilosell és una de les seves principals atraccions. Els plats més tradicionals del poble són la cassola de tros, la caldereta de xai i els cargols a la llauna. Els vins i els olis d’oliva d’El Vilosell també són molt apreciats.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat