cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

El Port de la Selva: Un Ressò de Història al Cor de la Costa Brava

Història:

El Port de la Selva és un llibre obert que narra històries de vaixells i pescadors, de monestirs ancestrals i de fortaleses medievals. Amb una història que es remunta als temps romans, la localitat ha estat testimoni d’èpoques diverses, i les empremtes dels seus passats s’expressen en cada carrer empedrat i cada pedra que construeix la seva identitat.

Arquitectura:

L’arquitectura d’El Port de la Selva és una harmonia entre la terra i el mar. Les cases de pescadors, amb façanes blanques resplandents, s’alineen amb les construccions medievals que guarden amb veneració la seva història. La majestuositat del Monestir de Sant Pere de Rodes, que presideix la vall, és una obra arquitectònica que impregna la regió amb una grandesa espiritual.

Turisme:

El Port de la Selva és una destinació idíl·lica per als amants del turisme marítim. Amb platges de sorra daurada i cales amagades, la costa ofereix un refugi per a aquells que busquen la serenor del mar. El far, que es projecta cap al cel, guia els navegants i simbolitza la connectivitat entre el passat i el present.

Economia:

L’economia d’aquesta localitat està impregnada dels vents salins del mar. La pesca tradicional, encara present avui, es barreja amb petites botigues i restaurants que ofereixen delícies marítimes. El mercat local, amb productes frescos de la zona, és el pulmó econòmic que batega al ritme de la comunitat.

Fires i Festes:

Les fires i festes d’El Port de la Selva són celebracions que reflecteixen l’esperit alegre i comunitari de la gent. Les festes marineres, amb els seus desfiles colorits i activitats nàutiques, són un testimoni de la relació indissoluble entre la localitat i el mar. La festa major, amb les seves tradicions ancestrals, és un esdeveniment que uneix la comunitat amb els seus arrels.

Monuments:

Els monuments d’El Port de la Selva són com guardianes del temps que custodien la seva història. El Monestir de Sant Pere de Rodes, amb la seva arquitectura romànica, és un monument que esdevé el guardià espiritual de la vall. Les ruïnes del Castell de Verdera, enfilades al cim de la muntanya, són restes que parlen de la força defensiva d’èpoques passades.

Gastronomia:

La gastronomia d’El Port de la Selva és una sinfonia de sabors marins. Restaurants amb vistes al mar ofereixen plats amb peix i marisc fresc, capturats localment. Els vins de la regió complementen aquesta experiència culinària amb notes que ressonen amb la terra i el mar.

El Port de la Selva, amb la seva natura etèria i la seva història rica, és més que una destinació turística; és un poble que batega amb l’essència de la seva terra i les ones del mar. Cada monument, cada raconada, és una invitació a viure una experiència que connecta els viatgers amb les generacions que han teixit les trames d’aquesta terra única.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat