cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

El Pont d'Armentera: un poble amb història i patrimoni

El Pont d’Armentera és un poble amb una llarga història que es remunta al segle XI. El seu nom prové del pont que travessa el riu Francolí, construït al segle XIV i que va ser propietat del monestir de Santes Creus. El poble va viure un important creixement al segle XVIII, quan es va construir la carretera de Tarragona a Lleida.

Arquitectura

El Pont d’Armentera conserva un important patrimoni arquitectònic, entre el qual destaquen el pont medieval, l’església de Sant Pere, l’antiga presó i la casa de la vila. El pont, de tres arcs, és un dels monuments més emblemàtics del poble. L’església de Sant Pere, d’estil gòtic, va ser construïda al segle XIV. L’antiga presó, del segle XVIII, és un edifici singular que actualment alberga un centre d’interpretació de la vila. La casa de la vila, del segle XVIII, és un edifici d’estil neoclàssic que acull l’ajuntament del poble.

Turisme

El Pont d’Armentera és un poble turístic que ofereix una gran varietat d’atraccions. El pont medieval, l’església de Sant Pere i l’antiga presó són els principals monuments que visitar. El poble també compta amb un entorn natural privilegiat, amb nombrosos camins i rutes senderistes que permeten descobrir la bellesa de la comarca de l’Alt Camp.

Economia

L’economia del Pont d’Armentera es basa en l’agricultura, el turisme i els serveis. El poble és un important productor de cereals, oliveres i vinya. El turisme és una activitat econòmica creixent, gràcies a la bellesa del seu patrimoni arquitectònic i natural. Els serveis, com el comerç i la restauració, també són importants per a l’economia del poble.

Fires i festes

El Pont d’Armentera celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la festa major, que se celebra el segon cap de setmana d’agost. Durant la festa major, el poble s’omple d’activitats culturals, gastronòmiques i festives.

Monuments

Els principals monuments del Pont d’Armentera són:

  • El pont medieval, de tres arcs, construït al segle XIV.
  • L’església de Sant Pere, d’estil gòtic, construïda al segle XIV.
  • L’antiga presó, del segle XVIII.
  • La casa de la vila, del segle XVIII.

Gastronomia

La gastronomia del Pont d’Armentera és típica de la cuina catalana. Els plats més tradicionals són:

  • L’escudella i carn d’olla
  • La paella
  • Els cargols a la llauna
  • Les calçots
  • Els panellets

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat