cropped-logo1.png

On Menjar

El Masroig: Entre Pedra i Vi, l'Essència del Priorat

Història:

El Masroig, com una pàgina viva d’un llibre de cròniques, relata les històries antigues que han donat forma a la seva identitat. Les primeres referències d’aquesta localitat es remunten a l’època medieval, i la seva evolució es veu reflectida en les pedres que conformen els seus carrers. Les empremtes del passat es troben en cada recó de la Plaça Major, testimoni de jornades viscudes i decisions preses.

Arquitectura:

L’arquitectura d’El Masroig és un poema visual que ens parla amb l’elegància de la seva senzillesa. L’església de Sant Pere, amb la seva façana austera i campanar que toca el cel, s’erigeix com un monument que emana calma i espiritualitat. Les cases de pedra, amb els seus portals que s’obren com portes al passat, són un testimoni tangible de la força del seu patrimoni arquitectònic.

Turisme:

El Masroig és una invitació a descobrir la riquesa paisatgística del Priorat. Les vinyes que abracen la localitat conviden a un passeig tranquil entre ceps que guarden històries en cada raïm. Els itineraris enològics permeten als visitants endinsar-se en el món del vi, amb cellers que obrin les seves portes per oferir tastets d’autenticitat prioratina.

Economia:

L’economia d’El Masroig té el seu cor a les vinyes que s’estenen com un mantell verd que acaricia la terra. Aquesta localitat contribueix a la reputació internacional del Priorat com una regió vinícola d’excel·lència. Cellerers artesans i cooperatives formen el teixit econòmic, produint alguns dels vins més apreciats del territori.

Fires i Festes:

Les fires i festes d’El Masroig són una explosió de color i alegria que impregna els carrers amb una atmosfera festiva. La Festa Major, amb les seves cercaviles i espectacles, transforma la localitat en un escenari viu. Les festes dedicades al vi, com la Fira del Vi Nou, celebren l’essència del seu llegat vitivinícola.

Monuments:

Els monuments d’El Masroig són com guardianes que vetllen pel passat i el present. L’església de Sant Bartomeu, amb les seves línies simples i majestuoses, és un far d’inspiració. La Torre de l’Amo, que esdeve símbol del seu llegat agrícola, evoca els temps quan les terres eren conreades amb destresa.

Gastronomia:

La gastronomia d’El Masroig és una sinfonia de sabors autèntics que captura l’essència de la terra. Restaurants amb encant ofereixen plats elaborats amb productes locals, i el vi del Priorat, com a aliat indiscutible, acompanya cada àpat amb les seves notes inconfusibles.

El Masroig, entre pedra i vinya, és un racó del Priorat que atrapa amb la seva autenticitat. En aquesta localitat, cada monument parla de la seva rica història, cada carrer empedrat ens convida a passejar en el temps, i cada copa de vi revela els secrets d’un territori que es viu amb intensitat.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat