cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Cunit: un municipi amb una història i una cultura rica

Els primers assentaments humans a la zona de Cunit es remunten a l’època dels ibers, que van construir un poblat fortificat al turó de les Tres Creus. Posteriorment, els romans van ocupar la zona i van construir una vil·la romana al mateix turó.

Durant l’edat mitjana, Cunit va ser un poble pescador i agrícola. Al segle XIII, el rei Pere el Gran va concedir a Cunit el títol de vila.

A partir del segle XIX, Cunit va començar a desenvolupar-se com a destinació turística. Avui en dia, Cunit és un municipi turístic popular, amb platges, parcs i jardins, i una àmplia oferta d’activitats i serveis.

L’arquitectura de Cunit

L’arquitectura de Cunit reflecteix la seva rica història. Els edificis més antics de la vila són la vila romana del turó de les Tres Creus, l’església romànica de Sant Pere i l’antic convent dels carmelites.

A la vila també es troben edificis modernistes, com ara la casa de la vila i la casa de la cultura. En les últimes dècades, s’han construït nombrosos complexos turístics, que han donat un nou impuls a l’arquitectura de la vila.

El turisme a Cunit

Cunit és un municipi turístic popular, amb platges, parcs i jardins, i una àmplia oferta d’activitats i serveis.

Les platges de Cunit són el principal atractiu turístic de la vila. La platja principal, la platja de Cunit, és una platja de sorra fina i aigües tranquil·les. També hi ha altres platges a la zona, com ara la platja de les Cases, la platja dels Capellans i la platja del Pou.

A més de les platges, Cunit també ofereix una àmplia oferta d’activitats i serveis turístics. Hi ha parcs i jardins, com ara el parc de la Font, el parc dels Pins i el parc dels Tres Pins. També hi ha un casino, un centre comercial, i nombrosos restaurants i bars.

L’economia de Cunit

L’economia de Cunit es basa principalment en el turisme. El sector serveis representa el 70% del PIB de la vila.

El turisme genera llocs de treball en els sectors de l’hoteleria, la restauració, el comerç i el transport. També genera ingressos per l’Ajuntament, que es destinen a millorar els serveis públics.

Fires i festes a Cunit

Cunit celebra diverses fires i festes al llarg de l’any.

La festa major de Cunit se celebra a l’agost. Durant la festa major, hi ha concerts, correfocs, balls i altres activitats.

També es celebren altres festes a Cunit, com ara la festa de Sant Pere, la festa de la Mare de Déu de la Immaculada Concepció i la festa de la Mercè.

Els monuments de Cunit

Cunit compta amb diversos monuments d’interès històric i cultural.

El monument més important de la vila és la vila romana del turó de les Tres Creus. La vila romana és un jaciment arqueològic que està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Altres monuments d’interès a Cunit són l’església romànica de Sant Pere, l’antic convent dels carmelites, la casa de la vila i la casa de la cultura.

La gastronomia de Cunit

La gastronomia de Cunit és una combinació de la cuina catalana i la cuina marinera.

Els plats típics de Cunit inclouen els calçots, la paella, la fideuà, els peix i marisc, i els dolços, com ara els panellets i les neules.

Cunit és un municipi amb una rica història, una arquitectura diversa, una oferta turística atractiva, i una gastronomia deliciosa.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat