cropped-logo1.png

On Menjar

Corbins: un poble amb història i tradició

Corbins és un poble amb una llarga història que remunta al segle I aC, quan els romans van fundar la vila de Córduba. Durant l’edat mitjana, Corbins va ser un important centre comercial i religiós. Al segle XIV, la vila va ser destruïda per les guerres amb Castella, però va ser reconstruïda poc després.

Arquitectura

Corbins conserva un important patrimoni arquitectònic, entre el qual destaquen:

  • L’església de Sant Bartomeu, una església romànica del segle XII.
  • El castell de Corbins, un castell medieval del segle XIV.
  • La plaça de la vila, una plaça porticada del segle XVIII.

Turisme

Corbins és un poble turístic que ofereix a les visitants una gran varietat d’atraccions, entre les quals destaquen:

  • Els seus monuments històrics i arquitectònics.
  • La seva gastronomia, basada en els productes de la terra, com la fruita dolça, el vi i l’oli d’oliva.
  • La seva naturalesa, amb els rius Segre i Noguera Ribagorzana.

Economia

L’economia de Corbins es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els cultius més importants són la fruita dolça, els cereals i els farratges. La ramaderia es centra en la cria de porcs, vaques i ovelles. El turisme és un sector en creixement, gràcies al seu patrimoni històric i natural.

Fires i festes

Corbins celebra una gran varietat de fires i festes, entre les quals destaquen:

  • La Festa Major de Sant Bartomeu, que se celebra el 24 d’agost.
  • La Festa de la Poma, que se celebra el primer dissabte de novembre.
  • La Fira de Sant Jaume, que se celebra el 25 de juliol.

Monuments

Corbins compta amb una gran varietat de monuments, entre els quals destaquen:

  • L’església de Sant Bartomeu, una església romànica del segle XII.
  • El castell de Corbins, un castell medieval del segle XIV.
  • La plaça de la vila, una plaça porticada del segle XVIII.

Gastronomia

La gastronomia de Corbins està basada en els productes de la terra, com la fruita dolça, el vi i l’oli d’oliva. Els plats més típics són:

  • Els postres de fruita, com les pomes al forn, les peres al vi o les nectarines amb xocolata.
  • Els vins de la comarca del Segrià.
  • Els olis d’oliva de la comarca de la Noguera.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat