cropped-logo1.png

On Menjar

Colldejou, un poble amb història i tradició

Els primers assentaments humans a Colldejou es remunten a l’edat del bronze, com ho demostren els jaciments arqueològics de la Cova dels Lladres i el Tossal dels Moros. Durant l’edat mitjana, Colldejou va formar part del comtat de Prades i va ser un important centre comercial. El poble va ser fortificat per protegir-se dels atacs dels pirates barbarescs.

Arquitectura

El nucli antic de Colldejou conserva un encant especial, amb les seves cases de pedra i les seves estretes carreteres empedrades. Els edificis més destacats són l’església parroquial de Sant Llorenç, el castell de Colldejou i el pont medieval.

Turisme

Colldejou és un poble turístic molt popular, gràcies a la seva bellesa natural i al seu patrimoni històric i cultural. Els principals atractius turístics són els camins de senderisme, les rutes per la natura, els monuments i les festes.

Economia

L’economia de Colldejou es basa principalment en el turisme, l’agricultura i la ramaderia. El sector turístic és el que genera més ingressos, seguit de l’agricultura i la ramaderia.

Fires i festes

Colldejou celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major de Sant Llorenç, que se celebra el 10 d’agost, i la Fira del Bestiar, que se celebra el primer diumenge de setembre.

Monuments

Els monuments més importants de Colldejou són:

  • Església parroquial de Sant Llorenç: Església romànica del segle XII, amb un campanar de planta quadrada.
  • Castell de Colldejou: Castell medieval del segle XI, situat al cim d’un turó.
  • Pont medieval: Pont de pedra del segle XII, que travessa el riu Brugent.

Gastronomia

La gastronomia de Colldejou és típicament catalana, amb plats com la paella, els cargols a la llauna, els esmorzars de forquilla i els pastissos de formatge.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat