cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Castellvell del Camp: un poble amb història i tradició

Castellvell del Camp és un poble amb una llarga història que es remunta a l’època romana. El seu nom original era Castrum Vell, que significa «castell vell». El poble va ser conquerit pels àrabs al segle VIII i va ser repoblat pels catalans al segle XII.

Amb el temps, Castellvell del Camp va esdevenir un important centre agrícola i comercial. El seu castell, que encara es conserva, va ser un lloc estratègic important durant les guerres entre Catalunya i el Regne d’Aragó.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de Castellvell del Camp és molt ric. El seu centre històric, declarat bé cultural d’interès nacional, conserva un conjunt de cases de pedra dels segles XIV al XIX.

El castell de Castellvell del Camp, que es troba al cim d’un turó, és l’edifici més emblemàtic del poble. Va ser construït al segle XII i ha estat restaurat recentment.

Altres monuments d’interès són l’església de Sant Salvador, del segle XVI, i la capella de Sant Antoni, del segle XVIII.

Turisme

Castellvell del Camp és un poble turístic molt popular. El seu entorn natural, amb els seus camps de cultiu i les seves muntanyes, és ideal per a la pràctica del senderisme i l’excursionisme.

El poble també ofereix una àmplia oferta cultural i gastronòmica. Les seves festes i tradicions, com la festa major de Santa Anna, són una bona oportunitat per conèixer la seva cultura.

Economia

L’economia de Castellvell del Camp es basa en l’agricultura, el turisme i els serveis. Els principals cultius són els cereals, els cítrics i les oliveres.

El turisme és una important font d’ingressos per al poble. Els visitants s’hi atreuen per la seva història, la seva arquitectura i el seu entorn natural.

Fires i festes

Castellvell del Camp celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La festa major, que se celebra el mes de juliol, és l’esdeveniment més important del poble.

Altres festes destacades són la festa de Sant Antoni, el 17 de gener, i la festa de Santa Anna, el 26 de juliol.

Gastronomia

La gastronomia de Castellvell del Camp és rica i variada. Els plats tradicionals inclouen la cassola de peix, els arrossos, la carn a la brasa i els dolços casolans.

Els vins de la comarca del Baix Camp, com els de la DO Tarragona, també són molt apreciats.

Castellvell del Camp és un poble amb molta història i tradició. La seva ubicació privilegiada, el seu entorn natural i la seva oferta cultural i gastronòmica el converteixen en un destí turístic molt atractiu.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat