cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Castellnou de Bages – Entre Pedres Centenàries i Història Viva

Història:

Les arrels de Castellnou de Bages s’estenen com les branques d’un arbre ancestral. Des de les primeres referències en documents medievals fins als esdeveniments que han forjat la seva identitat, aquesta localitat ofereix una oportunitat única per reviure el passat. Les seves històries estan gravades en cada pedra, testimonis silenciosos d’èpoques passades.

Arquitectura:

El perfil de Castellnou de Bages està definit per les seves construccions de pedra, que esdevenen guardians del seu patrimoni arquitectònic. L’església de Santa Maria, amb la seva façana que conta contes d’altres èpoques, és una obra mestra de l’estil romànic. El Castell de Castellnou, amb les seves muralles imponents, parla de moments que han resistit l’arrencada del temps.

Turisme:

Castellnou de Bages, malgrat la seva mida modesta, és un destí turístic amb una gran riquesa cultural. Les rutes que serpentejen pel seu entorn ofereixen vistes panoràmiques i descobriments inesperats. Des dels racons més recòndits fins als miradors que ofereixen panoràmiques majestuoses, cada pas és una oportunitat per conèixer aquesta localitat amb encant.

Economia:

L’economia local de Castellnou de Bages es basa en la diversitat i la tradició. Els petits comerciants locals, amb les seves botigues pintoresques, contribueixen a mantenir viva l’essència del mercat local. L’artesania i els productes autòctons són testimonis de la passió i dedicació dels seus habitants.

Fires i Festes:

Les fires i festes de Castellnou de Bages són com un festival de colors i alegria que il·lumina els seus carrers. Les celebracions locals, com la Festa Major, són testimonis d’una comunitat viva i compromesa. Les tradicions es mantenen vives a través de danses, música i celebracions que uneixen els habitants i visitants.

Monuments:

Els monuments de Castellnou de Bages són testimonis palpables de la seva història. El Castell, que corona el poble, és un record majestuós del seu passat medieval. Les esglésies, amb els seus detalls arquitectònics únics, conviden a la contemplació i la reflexió.

Gastronomia:

La gastronomia de Castellnou de Bages és una fusió d’autenticitat i sabors locals. Els restaurants com Cal Castellnou ofereixen una experiència culinària que captura l’essència de la regió. Els plats tradicionals, elaborats amb ingredients frescos i autòctons, són una expressió del compromís amb la qualitat i la tradició.

Castellnou de Bages, amb la seva riquesa cultural i paisatgística, és un refugi per als amants de la història i la bellesa autèntica. En cada pas, els visitants es veuran immersos en una experiència que va més enllà de l’observació, convidant-los a formar part d’una història viva que continua escrivint-se dia a dia.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat