cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Castellfollit del Boix – Entre Història i Tradició, un Raco amb Encant

Història:

L’arrel de Castellfollit del Boix s’enfila profundament en la història. Amb documents que remunten als temps medievals, aquesta localitat ha vist evolucionar el seu paisatge i teixir la seva pròpia narrativa al llarg dels segles. Cada carrer empedrat i cada pedra parla d’una història rica i complexa.

Arquitectura:

L’arquitectura de Castellfollit del Boix és un testimoni vivent del seu passat. L’església de Santa Maria, de construcció romànica, s’alça amb elegància, destacant-se com un icona arquitectònica. El conjunt arquitectònic del Castell, amb les seves torres que alcen el vol, recorda temps passats de noblesa i esplendor.

Turisme:

Encara que de dimensions modestes, Castellfollit del Boix és una destinació turística amb molt a oferir. Els seus paratges naturals, com la Vall de Boixadors, són refugis de pau i bellesa. Els senders que travessen els seus voltants conviden a explorar la natura en tota la seva esplendor.

Economia:

L’economia local es desplega amb autenticitat. Petits comerços i tallers d’artesania local contribueixen al teixit econòmic, mantenint viva la tradició i donant vida als carrers amb la seva activitat diària.

Fires i Festes:

Les fires i festes de Castellfollit del Boix són esdeveniments que il·luminen el calendari local. La Fira de Sant Pere, amb les seves activitats culturals i gastronòmiques, omple els carrers de vitalitat i entusiasme. Les festes locals, amb les seves tradicions ancestrals, transporten els habitants i visitants a una celebració eterna.

Monuments:

Els monuments de Castellfollit del Boix són com sentinelles que vetllen per la seva història. L’església de Sant Pere, amb les seves voltes i arcades, ofereix una visió impressionant de la seva arquitectura romànica. El Castell, amb les seves parets que guarden les memòries del passat, és un recordatori imponent de la seva herència.

Gastronomia:

La gastronomia de Castellfollit del Boix reflecteix la passió per la cuina local. Restaurants com Ca l’Esteve ofereixen una experiència culinària autèntica, amb plats elaborats amb productes frescos de la regió. Les festes gastronòmiques, amb les seves degustacions tradicionals, són una oportunitat per explorar els sabors únics de la zona.

Castellfollit del Boix, amb la seva barreja fascinant d’història, arquitectura i tradició, és com un somni que captura el cor de qui la visita. Cada racó, cada monument, és una invitació a explorar i a descobrir els secrets que aquesta localitat té per oferir.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat