cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Castelldans: un poble amb història i tradició

Castelldans és un poble amb una llarga història que es remunta a l’època romana. El seu nom, de fet, prové de la paraula «castellum», que significa «castell». El poble va ser fortificat durant l’edat mitjana i va tenir un paper important en les guerres de la Reconquesta.

Arquitectura

El nucli antic de Castelldans està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Les seves callejades estrets i empedrats conserven un encant medieval. Els edificis més destacats són el castell, l’església de Santa Maria i la plaça Major.

Turisme

Castelldans és un poble turístic que ofereix una gran varietat d’atraccions. A més del seu patrimoni històric i arquitectònic, el poble també compta amb un entorn natural privilegiat, amb boscos, camps i rieres.

Economia

L’economia de Castelldans es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els productes agrícoles més importants són l’oli, la vinya i els cereals. La ramaderia està centrada en la cria de bestiar boví, oví i porcí.

Fires i festes

Castelldans celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Fira de la Transhumància, que se celebra a l’abril, i la Festa Major, que se celebra a l’agost.

Monuments

Castelldans compta amb diversos monuments i llocs d’interès, entre els quals destaquen:

  • El castell, un edifici medieval que va ser construït al segle XI.
  • L’església de Santa Maria, una església romànica que va ser construïda al segle XII.
  • La plaça Major, una plaça porticada que és el centre neuràlgic del poble.

Gastronomia

La gastronomia de Castelldans és una de les seves principals atraccions turístiques. Els plats més típics són els arrossos, les carns i els embotits. Els vins de la comarca de les Garrigues també són molt apreciats.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat