cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Canet de Mar: un municipi amb una rica història i un futur prometedor

Canet de Mar és un municipi situat a la comarca del Maresme, a la província de Barcelona. La seva història es remunta a l’edat del bronze, com ho demostren els diversos jaciments arqueològics trobats al seu terme municipal. Durant l’època romana, Canet de Mar va ser un important nucli comercial i agrícola.

A l’edat mitjana, Canet de Mar va formar part del comtat de Barcelona. El municipi va ser escenari de diversos conflictes bèl·lics, com la Guerra dels Segadors (1640-1652) i la Guerra de Successió Espanyola (1701-1714).

A la segona meitat del segle XIX, Canet de Mar va començar a desenvolupar-se com a destinació turística. El municipi va atreure a nombrosos visitants, que s’hi instal·laven per gaudir del seu clima i de la seva bellesa natural.

Arquitectura

Canet de Mar compta amb un patrimoni arquitectònic destacat. El municipi alberga diversos edificis modernistes, entre els quals destaquen la Casa Domènech i Montaner, la Casa Roura i la Casa Bosch i Alsina.

A més, Canet de Mar compta amb altres edificis d’interès, com l’església de Sant Pere, el castell de Canet de Mar i el far de Canet de Mar.

Turisme

Canet de Mar és un municipi turístic destacat. El municipi compta amb una platja de sorra fina, un clima mediterrani i una oferta cultural i d’oci variada.

El turisme és un sector important de l’economia de Canet de Mar. El municipi acull cada any milers de visitants, que s’hi instal·len per gaudir de les seves platges, del seu entorn natural i de la seva oferta cultural.

Economia

L’economia de Canet de Mar es basa en el turisme, l’agricultura i la indústria. El turisme és el sector més important de l’economia del municipi, ja que representa més de la meitat dels ingressos municipals.

L’agricultura és un altre sector important de l’economia de Canet de Mar. El municipi compta amb una important producció de fruites i hortalisses, així com de vinyes.

La indústria també té un paper important en l’economia de Canet de Mar. El municipi compta amb diverses empreses del sector químic, del sector de la construcció i del sector dels serveis.

Fires i festes

Canet de Mar celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més destacades són:

  • La Fira del Mar, que se celebra el segon cap de setmana de juny.
  • La Festa Major de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny.
  • La Festa Major del Remei, que se celebra el 8 de setembre.

Monuments

Canet de Mar compta amb diversos monuments d’interès, entre els quals destaquen:

  • L’església de Sant Pere, un edifici gòtic del segle XIV.
  • El castell de Canet de Mar, un edifici medieval del segle XI.
  • El far de Canet de Mar, un far construït el 1864.

Gastronomia

La gastronomia de Canet de Mar és variada i mediterrània. Els plats més destacats són:

  • La paella de marisc.
  • Els cargols a la llauna.
  • La fideuà.
  • Els entrepans de botifarra.

Canet de Mar és un municipi amb una rica història, una arquitectura d’interès i un futur prometedor. El municipi és una destinació turística ideal per als amants de la platja, la natura i la cultura.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat