cropped-logo1.png

On Menjar

Callús – Un Refugi Històric on la Tradició Esdevé Paisatge

Història:

Les arrels de Callús s’arremolinen com un llibre obert de la història catalana. Des de les seves primeres mencions medievals fins a l’actualitat, cada pedra de Callús parla de la seva contribució a la riquesa cultural de Catalunya. El Castell de Callús, datat al segle XI, s’alça com un testimoni imponent de la seva passada grandesa.

Arquitectura:

Callús s’erigeix com un museu a cel obert de l’arquitectura catalana. Les cases de pedra amb portals i finestres de fusta tradicionals transporten els visitants a èpoques passades. El Castell de Callús, amb les seves torres imponents, domina l’horitzó com un guardian fidel del temps.

Turisme:

El turisme a Callús és una experiència que combina la serenitat dels paisatges amb la riquesa històrica. El Parc de Sant Salvador, amb els seus camins ombrívols, ofereix una oportunitat per connectar amb la natura, mentre que el Riu Llobregat flueix amb una calma que convida a la reflexió.

Economia:

L’economia de Callús segueix fidel a les seves arrels agrícoles, oferint una mostra viva de la vida rural catalana. Els mercats setmanals són una oportunitat per endinsar-se en la riquesa dels productes locals, des de fruits frescos fins a artesania tradicional.

Fires i Festes:

Les festes de Callús són com un mosaic vibrant de tradicions i modernitat. Des de les celebracions locals fins als esdeveniments que atrauen visitants, cada festa és una oportunitat de compartir la joia de la comunitat. La Fira de Sant Vicenç, amb les seves activitats tradicionals, és una experiència única.

Monuments:

Els monuments de Callús són com gemmes precioses en la corona del seu patrimoni. El Castell de Callús, amb la seva estructura medieval, destaca com una obra mestra arquitectònica. Les esglésies històriques, com la de Sant Sadurní, resplandeixen amb detalls que et transporten a èpoques passades.

Gastronomia:

La gastronomia de Callús és una carta d’amor a la cuina catalana. Restaurants amb encant ofereixen plats tradicionals amb un toc modern. Els embotits locals, el pa de forn de llenya i els formatges artesanals són protagonistes en una dansa de sabors que et fa sentir com a casa.

Callús, amb la seva atmosfera tranquil·la i la seva història que ressona, és un lloc on cada racó està impregnat de la seva essència. Una visita a aquesta joia catalana és com un viatge a través del temps, on cada monument i carrer parla amb un murmuri suau d’un passat venerat.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat