cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Cabra del Camp, un municipi amb història i tradició

Els primers assentaments humans a Cabra del Camp es remunten a la prehistòria. Els romans van construir un assentament a la zona, que va ser abandonat amb la caiguda de l’Imperi Romà. El castell de Cabra, que domina el poble, va ser construït al segle X.

Arquitectura

El nucli antic de Cabra del Camp conserva un bon estat de conservació. Els seus carrers estrets i empedrats, les seves cases de pedra i les seves places plenes de vida són un dels seus principals atractius turístics.

Turisme

Cabra del Camp és un municipi turístic en auge. El seu patrimoni històric i cultural, la seva gastronomia i la seva naturalesa fan que sigui un destí ideal per a tot tipus de visitants.

Economia

L’economia de Cabra del Camp es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són els cereals, els fruits secs i les oliveres. La ramaderia ovina i porcina també és important. El turisme és un sector en creixement, gràcies a la seva oferta cultural, natural i gastronòmica.

Fires i festes

Cabra del Camp celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

  • La Festa Major, que se celebra el 24 de juny, en honor a Sant Joan Baptista.
  • La Fira de Sant Isidre, que se celebra el 15 de maig, en honor al patró dels pagesos.
  • La Fira del Cister, que se celebra el primer cap de setmana de setembre, i que reuneix a artesans i productors locals.

Monuments

Els principals monuments de Cabra del Camp són:

  • El castell de Cabra, que domina el poble des d’un turó.
  • L’església parroquial de Sant Joan Baptista, del segle XVIII.
  • El convent de Sant Francesc, del segle XIV.
  • Els ponts romànics de Cabra, que creuen el riu Francolí.

Gastronomia

La gastronomia de Cabra del Camp és una de les seves principals atraccions. Els plats més tradicionals són:

  • L’olla de Cabra, un guisat de carn i verdures.
  • Els cargols a la llauna, un plat típic de la cuina catalana.
  • Els arrossos, com l’arròs a la cassola o l’arròs negre.
  • Els dolços, com els torrons, les coques i els panellets.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat