cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Cabanabona, un poble amb història i tradició

Cabanabona és un poble amb una llarga història que es remunta a l’època romana. El seu nom prové del llatí «capanna», que significa «cabina» o «cabana». El poble va ser conquerit pels musulmans al segle VIII i va ser repoblat pels cristians al segle XII.

Arquitectura

El poble de Cabanabona conserva un important patrimoni arquitectònic. El seu centre històric està format per cases de pedra dels segles XVII i XVIII. L’edifici més emblemàtic del poble és l’església parroquial de Sant Pere, que data del segle XVI.

Turisme

Cabanabona és un poble amb un gran potencial turístic. El seu entorn natural, el seu patrimoni arquitectònic i les seves festes tradicionals el converteixen en un destí atractiu per a visitants de tot el món.

Economia

L’economia de Cabanabona es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius del poble són els cereals, els fruiters i els hortalissa. La ramaderia, principalment de bestiar boví i porcí, també té un pes important en l’economia local.

Fires i festes

Cabanabona celebra un gran nombre de fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major, que se celebra el segon cap de setmana d’agost, i la Fira de Sant Miquel, que se celebra el 29 de setembre.

Monuments

A més de l’església parroquial de Sant Pere, Cabanabona compta amb altres monuments d’interès, com ara el pont romànic de la Rabassa, els molins fariners del riu Llobregós i els diversos pous i fonts que es troben disseminats pel poble.

Gastronomia

La gastronomia de Cabanabona és una barreja de la cuina catalana i la cuina aragonesa. Els plats més típics del poble són la escudella, els cargols a la llauna, els cigrons amb botifarra i les truites de carxofes.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat