cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Bovera: un poble amb història i tradició

Bovera és un poble amb una llarga història que es remunta a l’època romana. El seu nom original era «Boverium», que significa «lloc de bous». Durant l’edat mitjana, Bovera va formar part del comtat de Barcelona. El poble va patir diversos atacs durant la Guerra dels Segadors i la Guerra de Successió Espanyola.

Arquitectura

Bovera conserva un important patrimoni arquitectònic, amb edificis d’estils diversos. Els més destacables són l’església parroquial de Sant Pere, d’estil gòtic tardà, i el castell de Bovera, d’origen medieval.

Turisme

Bovera és un poble turístic emergent, que ofereix al visitant un entorn natural i cultural de gran bellesa. Els principals atractius turístics del poble són els seus monuments, la seva gastronomia i les seves fires i festes.

Economia

L’economia de Bovera es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són la vinya, l’olivera i els cereals. La ramaderia està centrada en la cria de bestiar boví i oví.

Fires i festes

Bovera celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major, que se celebra el segon diumenge d’agost, i la Fira de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny.

Monuments

Els principals monuments de Bovera són els següents:

  • Església parroquial de Sant Pere: església gòtica tardana del segle XV.
  • Castell de Bovera: castell medieval del segle XIII.
  • Capella de Sant Joan: capella romànica del segle XII.
  • Font de la Vila: font pública del segle XVII.
  • Pont Vell: pont medieval sobre el riu Corb.

Gastronomia

La gastronomia de Bovera és una de les seves principals atraccions. Els plats més típics són la botifarra de pagès, els embotits, els arrossos i les carns a la brasa. Els vins de la comarca de les Garrigues també són molt apreciats.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat