cropped-logo1.png

On Menjar

Botarell, un poble amb història i tradició

Botarell és un poble amb una història llarga i rica. El seu origen es remunta a l’època romana, quan ja existia un nucli de població al lloc on actualment es troba el poble. Durant l’edat mitjana, Botarell va formar part de la Comuna del Campo, una organització política i militar de la comarca del Baix Camp. Al segle XVI, les terres de Botarell van passar a mans de la família Montargull, que les va conservar fins a la Guerra dels Segadors.

Arquitectura

Botarell conserva un important patrimoni arquitectònic, testimoni de la seva llarga història. Els edificis més destacats són l’església parroquial de Sant Miquel, d’estil gòtic tardà; el castell de Botarell, d’origen medieval; i els masos tradicionals de la zona, que daten dels segles XVII i XVIII.

Turisme

Botarell és un poble turístic en ascens. El seu entorn natural, el seu patrimoni històric i cultural i la seva gastronomia són els seus principals atractius. El poble està situat a la vora del riu Francolí i està envoltat de camps de cultiu i vinyes. El seu castell, l’església parroquial i els masos tradicionals són alguns dels llocs d’interès que poden visitar els turistes.

Economia

La principal activitat econòmica de Botarell és l’agricultura, especialment el conreu de la vinya i l’olivera. El municipi també té una petita indústria i un sector de serveis en creixement.

Fires i festes

Les festes més importants de Botarell són la Festa Major, que se celebra el segon cap de setmana d’agost, i la Fira de Sant Miquel, que se celebra el 29 de setembre. Durant les festes, el poble s’omple de música, dansa, teatre i tradició.

Monuments

Els principals monuments de Botarell són:

  • L’església parroquial de Sant Miquel, d’estil gòtic tardà.
  • El castell de Botarell, d’origen medieval.
  • Els masos tradicionals de la zona, que daten dels segles XVII i XVIII.

Gastronomia

La gastronomia de Botarell és una de les seves principals atraccions. Els plats més típics són els arrossos, les carns a la brasa i els dolços tradicionals. Els vins de la DO Tarragona també són una part important de la gastronomia del poble.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat