cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Bonastre: un poble amb història i tradició

Bonastre és un poble del Baix Penedès amb una llarga història que es remunta al segle IX. Durant l’edat mitjana, el poble va ser un important centre comercial i agrícola. El segle XVII va ser un període de decadència per a Bonastre, però el segle XIX va veure un nou auge econòmic i cultural.

L’arquitectura de Bonastre

El poble de Bonastre conserva un important patrimoni arquitectònic. Els edificis més destacats són l’església de Sant Esteve, del segle XVIII, i el castell de Bonastre, del segle XII. L’església és un edifici d’estil barroc amb una planta de creu llatina i una cúpula central. El castell és un edifici d’estil romànic amb una torre de defensa.

El turisme a Bonastre

Bonastre és un poble amb un gran potencial turístic. El poble ofereix una gran varietat d’activitats, com ara visites culturals, excursions a la natura i gastronomia. Els principals atractius turístics de Bonastre són l’església de Sant Esteve, el castell de Bonastre, els boscos dels voltants i els restaurants tradicionals.

L’economia de Bonastre

L’economia de Bonastre es basa en l’agricultura, el turisme i els serveis. Els principals cultius del poble són la vinya, l’olivera i els cereals. El turisme és una important font d’ingressos per a Bonastre. El poble acull diversos esdeveniments culturals i esportius durant tot l’any.

Fires i festes a Bonastre

Bonastre celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la festa major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost, i la festa de Sant Esteve, patró del poble, que se celebra el 26 de desembre.

Monuments de Bonastre

A més de l’església de Sant Esteve i el castell de Bonastre, Bonastre compta amb altres monuments interessants, com ara l’ermita de Sant Jaume, el pont de la Riera de Bonastre i els pous de glaç.

Gastronomia de Bonastre

La gastronomia de Bonastre és una de les seves principals atraccions. Els plats més destacats són els arrossos, els plats de carn i els productes de la terra. Els vins de Bonastre, elaborats amb raïm de la zona, són també molt apreciats.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat