cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Bescanó – L'Encís de la Història Entre Muntanyes

Història:

Bescanó, un petit tresor entre les muntanyes que desvela una riquesa històrica immarcescible. Les primeres mencions d’aquesta localitat es remunten a èpoques antigues, testimoniades per vestigis arqueològics que mostren la coexistència de civilitzacions que van donar forma a la seva identitat. El seu passat medieval es reflecteix en les antigues muralles i carrers empedrats que són testimonis silents de temps passats.

Arquitectura:

L’arquitectura de Bescanó és un viatge a través dels segles. L’església parroquial de Santa Maria, amb la seva impressionant façana i detalls gòtics, és una obra d’art que resisteix el pas del temps. El nucli antic, amb cases de pedra que s’entrellacen com un teixit urbà únic, transporta els visitants a èpoques on cada pedra contava una història.

Turisme:

Bescanó, una destinació que convida a explorar els seus racons pintorescs. El turista es troba amb una paleta de paisatges que abracen la serenitat de la natura i la riquesa cultural. Els senders que serpentegen entre les muntanyes ofereixen vistes panoràmiques i l’oportunitat de connectar amb la bellesa del territori.

Economia:

L’economia de Bescanó, arrelada a la terra i a la seva gent. Les activitats agrícoles continuen sent una part fonamental de la vida quotidiana, amb camps que produeixen cultius locals. Les iniciatives de turisme rural i les petjades ecològiques són exemples de la comunitat que abraça els nous temps sense perdre les seves arrels.

Fires i Festes:

Les festes de Bescanó són una celebració vibrant de la seva cultura. La Fira de Sant Isidre, amb les seves activitats agrícoles i artesanals, és un reflex de la importància de la terra. Les festes locals, amb cercaviles i música, creen una atmosfera festiva que uneix veïns i visitants en una celebració compartida.

Monuments:

Bescanó, una simfonia de monuments que ressona amb l’orgull del seu passat. L’església de Santa llorenç, amb els seus vitralls que il·luminen l’interior, és un exemple sublime de l’arquitectura gòtica catalana. El Castell de Bescanó, tot i les seves ruïnes, és un testimoni imponent de la seva grandesa medieval.

Gastronomia:

Els sabors autèntics de Bescanó, una delícia per als sentits. La cuina local, amb plats com el romesco de la zona i els embotits artesans, captura l’essència del territori. Els mercats amb productes frescos i els restaurants que ofereixen una fusió de tradició i innovació són un banquet per als amants de la gastronomia local.

Bescanó – Un viatge que fusiona la bellesa natural amb la riquesa històrica. Un lloc on els monuments s’alcen com guardians del temps, convidant a tothom a explorar la seva fascinant història.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat