cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Benavent de Segrià: un poble amb història i cultura

Els primers assentaments humans a la zona de Benavent de Segrià es remunten a l’època neolítica. El poble va ser fundat pels romans al segle II aC, i va ser un important centre comercial i militar durant l’Imperi Romà.

A l’edat mitjana, Benavent va ser el centre d’un comtat, i va ser governat per una sèrie de barons i marquesos. El poble va ser destruït durant la Guerra dels Segadors, però va ser reconstruït al segle XVII.

Benavent de Segrià va ser un important centre agrícola i industrial durant els segles XIX i XX. El poble va patir durant la Guerra Civil Espanyola, però va ser reconstruït de nou després de la guerra.

Arquitectura

Benavent de Segrià conserva un important patrimoni arquitectònic, que inclou elements romànics, gòtics, renaixentistes i barrocs.

Els edificis més destacats són l’església parroquial de Sant Pere, del segle XIII; el castell de Benavent, del segle XIV; i la plaça Major, amb una font modernista del segle XX.

 

Turisme

Benavent de Segrià és un poble amb un gran potencial turístic. Els seus atractius inclouen el seu patrimoni arquitectònic, la seva gastronomia i les seves festes tradicionals.

El poble ofereix una àmplia oferta d’activitats turístiques, com ara visites guiades, rutes a peu o en bicicleta, i activitats culturals.

Economia

L’economia de Benavent de Segrià es basa en l’agricultura, la indústria i els serveis.

L’agricultura és el sector econòmic més important del poble. Els principals cultius són els cereals, els fruiters i les hortalisses.

La indústria també és un sector important a Benavent de Segrià. Els principals sectors industrials són la fabricació de materials de construcció, la indústria alimentària i la indústria química.

Els serveis també són un sector important a Benavent de Segrià. Els principals serveis són el comerç, la restauració i els serveis turístics.

Fires i festes

Benavent de Segrià celebra diverses festes tradicionals al llarg de l’any.

La festa més important és la festa major, que se celebra a l’agost. Durant la festa major, es realitzen diversos actes, com ara concerts, balls, correfocs i processons.

Altres festes importants són la festa de Sant Pere, el 29 de juny; la festa de la Puríssima, el 8 de setembre; i la festa de Nadal.

Monuments

A més dels edificis esmentats anteriorment, Benavent de Segrià conserva altres monuments d’interès, com ara:

  • El pont romà de Benavent, del segle I aC
  • La portalada romànica de l’església de Sant Miquel, del segle XIII
  • Els molins de vent de Benavent, del segle XIX

Gastronomia

La gastronomia de Benavent de Segrià és típica de la cuina catalana. Els plats més destacats són:

  • Els arrossos, com ara l’arròs a la cassola o l’arròs amb fesols i naps
  • Els plats de carn, com ara la botifarra d’ou o el trinxat
  • Els plats de peix, com ara el lluç a la romana o la truita de bacallà

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat