cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Bellvei, un poble amb història i tradició

Bellvei és un poble del Baix Penedès amb una història que es remunta a l’època romana. El seu nom, que significa «bell lloc», ja apareix en documents del segle XI. El poble va créixer al voltant del castell de Bellvei, que va ser construït al segle XI i va ser la seu dels senyors de Bellvei fins al segle XVIII.

Arquitectura

Bellvei conserva un important patrimoni arquitectònic, entre el qual destaquen el castell de Bellvei, l’església de Sant Andreu, el convent de les monges dominicanes i la masia de Can Mas.

Turisme

Bellvei és un poble turístic, atret per la seva bellesa natural, el seu patrimoni històric i cultural i les seves fires i festes. El poble ofereix una gran varietat d’activitats i serveis turístics, com ara rutes a peu, ciclisme, turisme rural i gastronòmic.

Economia

L’economia de Bellvei es basa en l’agricultura, el turisme i els serveis. El poble és un important productor de vi, oli i fruita. El turisme és un sector en creixement, gràcies a la bellesa natural del poble i la seva oferta cultural i gastronòmica.

Fires i festes

Bellvei celebra diverses fires i festes al llarg de l’any, entre les quals destaquen:

  • La Fira de Sant Andreu, que se celebra el 30 de novembre, és la festa major de Bellvei.
  • La Fira del Vi, que se celebra el primer cap de setmana de novembre, és una de les fires del vi més importants de Catalunya.
  • La Fira de la Fruita, que se celebra el primer cap de setmana de setembre, és una mostra de la fruita i els productes agrícoles del Penedès.

Monuments

Els monuments més importants de Bellvei són:

  • El castell de Bellvei, una fortalesa medieval que domina el poble.
  • L’església de Sant Andreu, una església gòtica del segle XIV.
  • El convent de les monges dominicanes, un convent del segle XIV que acull un museu d’art religiós.
  • La masia de Can Mas, una masia del segle XVIII que està catalogada com a bé cultural d’interès local.

Gastronomia

La gastronomia de Bellvei és una de les seves principals atraccions turístiques. El poble ofereix una gran varietat de restaurants que serveixen plats tradicionals de la cuina catalana, com ara els arrossos, els embotits i els vins del Penedès.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat