cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Bellmunt d'Urgell: Un poble amb història i tradició

Bellmunt d’Urgell és un poble amb una història llarga i rica. Les primeres referències al poble es remunten al segle X, quan ja era un important centre agrícola i ramader. Durant l’edat mitjana, Bellmunt va ser un poble important de la comarca de la Noguera. El castell de Bellmunt, que domina el poble des d’un turó, va ser construït durant el segle XII i va ser un important bastió militar durant les lluites entre la Corona d’Aragó i els musulmans.

Arquitectura

El poble de Bellmunt d’Urgell conserva un important patrimoni arquitectònic. El castell de Bellmunt, ja esmentat, és un dels edificis més emblemàtics del poble. També cal destacar l’església parroquial de Sant Martí, construïda al segle XVIII, i els diversos masos i cases antigues que es dispersen pel poble.

Turisme

Bellmunt d’Urgell és un poble turístic emergent. El seu patrimoni arquitectònic, la seva situació privilegiada i la seva gastronomia són alguns dels atractius que ofereix als visitants. El poble és un bon punt de partida per a excursions a la Serra de Bellmunt i a altres punts d’interès de la comarca de la Noguera.

Economia

L’economia de Bellmunt d’Urgell es basa principalment en l’agricultura i la ramaderia. El poble també té una petita indústria, centrada en els sectors de la construcció i la transformació de productes agrícoles.

Fires i festes

Bellmunt d’Urgell celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

  • La Fira de l’Artesania i la Gastronomia: Aquesta fira se celebra el mes de maig i és una oportunitat per descobrir les tradicions artesanals i gastronòmiques de la comarca de la Noguera.
  • La Festa Major: La Festa Major de Bellmunt d’Urgell se celebra el mes d’agost i és una festa popular amb balls, música, focs artificials i altres activitats.

Monuments

Els principals monuments de Bellmunt d’Urgell són:

  • El castell de Bellmunt: Aquest castell, construït al segle XII, és un dels edificis més emblemàtics del poble.
  • L’església parroquial de Sant Martí: Aquesta església, construïda al segle XVIII, és un bon exemple de l’arquitectura neoclàssica.
  • Els diversos masos i cases antigues: El poble de Bellmunt d’Urgell conserva un important patrimoni arquitectònic, que es pot observar en els diversos masos i cases antigues que es dispersen pel poble.

Gastronomia

La gastronomia de Bellmunt d’Urgell és una de les seves principals atraccions. Els plats més típics del poble són:

  • Els cargols: Els cargols són un dels plats més populars de la comarca de la Noguera. A Bellmunt, es preparen de diverses maneres, com a cargols a la llauna, cargols a la cassola o cargols a la llauna amb pebrots.
  • Els embotits: Els embotits són un altre plat típic de la comarca de la Noguera. A Bellmunt, es produeixen diversos tipus d’embotits, com botifarra negra, botifarra blanca, llonganissa i salsitxa.
  • Els postres: Els postres de Bellmunt són també molt apreciats. Entre els més populars es troben els pastissos de fruita, els pastissos de nata i les melmelades.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat