cropped-logo1.png

On Menjar

Bausens: Un municipi amb encant al cor dels Pirineus

     Bausén és un municipi situat a l’extrem noroccidental de la comarca del Valle de Arán, a la província de Lleida, a Catalunya. Aquesta encantadora localitat es troba a les ribes del riu Garona, prop de la frontera francesa, i és considerada el municipi més septentrional de la província de Lleida i de tota Catalunya.

     Un poble amb una arquitectura aranesa ben conservada

Bausén destaca per la seva arquitectura tradicional aranesa, sent un dels pocs municipis que no ha estat alterat per urbanitzacions. El seu encant rústic i autèntic s’aprecia en els seus carrers empedrats i les seves cases de pedra i fusta.

     Un entorn natural privilegiat

     El municipi de Bausén està envoltat d’un entorn natural privilegiat. Es troba en una zona muntanyosa, amb roques granítiques i afloraments silúrics. A més, destaquen els seus boscos d’avets i faigs, així com els petits llacs d’origen glaciar que es troben a les zones més altes.

     Economia i activitats locals

     Els sectors principals de l’ocupació a Bausén són la ramaderia i l’explotació forestal, juntament amb el sector dels serveis. A més, el municipi compta amb una central hidroelèctrica que contribueix a la generació d’energia.

     Monuments i llocs d’interès

    – Església de Sant Pere ad Vincula: Aquesta església del segle XVIII és un dels pocs edificis que es van salvar d’un gran incendi que va afectar el municipi el 1823.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat