cropped-logo1.png

On Menjar

Banyoles: la ciutat de les aigües termals

Banyoles és una ciutat amb una història mil·lenària. Els primers assentaments humans daten de l’època neolítica, i la ciutat va ser romana a partir del segle I aC. Durant l’edat mitjana, Banyoles va ser un important centre comercial i cultural. Al segle XIV, la ciutat va ser escenari de la batalla de Banyoles, una de les més importants de la Guerra dels Remences.

Arquitectura

Banyoles compta amb un patrimoni arquitectònic molt divers. Els edificis més destacats són:

Turisme

Banyoles és un important centre turístic. La ciutat és coneguda per les seves aigües termals, que són les més antigues de Catalunya. També és un lloc ideal per practicar esports aquàtics, com la natació, el caiac o el windsurf.

Economia

L’economia de Banyoles es basa en el turisme, la indústria i l’agricultura. La ciutat és un important centre comercial i de serveis. També té una indústria diversificada, que inclou la fabricació de mobles, la indústria química i la metal·lúrgia.

Fires i festes

Banyoles celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

Monuments

Banyoles compta amb diversos monuments importants. Els més destacats són:

Gastronomia

La gastronomia de Banyoles és una fusió de la cuina catalana i la cuina empordanesa. Els plats més típics són:

Banyoles és una ciutat amb molta història, cultura i bellesa natural. És un lloc ideal per passar uns dies de vacances, gaudir de les seves aigües termals, visitar els seus monuments i provar la seva gastronomia.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat