cropped-logo1.png

On Menjar

Banyeres del Penedès, un poble amb una història mil·lenària

Banyeres del Penedès, situat al centre de la comarca del Baix Penedès, és un poble amb una història mil·lenària que es remunta a l’edat del bronze. Els romans hi van fundar una població que anomenaren «Banica», que significa «banys». Els banys termals de la població eren coneguts des de l’antiguitat per les seves propietats curatives.

L’arquitectura, un reflex de la seva història

L’arquitectura de Banyeres del Penedès és un reflex de la seva història. El nucli antic del poble conserva un conjunt d’edificis d’interès, com ara l’església de Sant Vicenç, d’estil gòtic, o el portal de Sant Antoni, d’estil romànic.

El turisme, una important font d’ingressos

Banyeres del Penedès és un poble turístic popular, especialment per les seves aigües termals. El municipi disposa de diversos hotels, restaurants i balnearis que ofereixen als visitants una gran varietat de serveis.

L’economia, basada en l’agricultura i el turisme

L’economia de Banyeres del Penedès es basa en l’agricultura i el turisme. El municipi produeix principalment vi, cereals i oliveres. El turisme és una important font d’ingressos per al poble, que acull cada any milers de visitants.

Fires i festes, una mostra de la seva cultura

Banyeres del Penedès celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la Festa Major, que se celebra el mes d’agost. Durant la festa, el poble s’omple de música, dansa i gastronomia.

Els monuments, un patrimoni cultural d’interès

Banyeres del Penedès compta amb diversos monuments d’interès, com ara l’església de Sant Vicenç, el portal de Sant Antoni o els banys termals. Aquests monuments són una mostra del ric patrimoni cultural del poble.

La gastronomia, una delícia per al paladar

La gastronomia de Banyeres del Penedès és una delícia per al paladar. Els plats típics del poble inclouen els cargols a la llauna, els arrossos, les coques salades i els dolços, com ara les coques de Sant Vicenç.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat