cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Balenyà, un municipi amb una rica història i cultura

Balenyà és un municipi amb una llarga història que es remunta a l’època romana. El seu nom, que significa «lloc de balenes», ja apareix en documents del segle X. Al llarg dels segles, Balenyà ha estat un important nucli comercial i industrial.

Arquitectura

Balenyà compta amb un patrimoni arquitectònic remarcable. Entre els seus monuments més destacats hi ha l’església de Sant Miquel, d’estil romànic, el castell de Balenyà, d’origen medieval, i el pont de Balenyà, del segle XIX.

Turisme

Balenyà és un municipi turístic amb una gran oferta cultural i natural. El municipi compta amb diversos museus, com el Museu d’Història de Balenyà, el Museu de la Xocolata i el Museu de la Ciència i la Tècnica. A més, Balenyà està situat en un entorn natural privilegiat, amb els boscos del Montseny i el Parc Natural del Montseny a tocar.

Economia

L’economia de Balenyà es basa en el sector industrial, el sector serveis i el sector primari. El municipi és un important centre industrial, amb empreses del sector metal·lúrgic, el tèxtil i el químic. El sector serveis també és important, amb un gran nombre de comerços i empreses de serveis. El sector primari, principalment l’agricultura i la ramaderia, també té un pes important en l’economia del municipi.

Fires i festes

Balenyà celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més destacades són la Fira de Sant Miquel, que se celebra el 29 de setembre, la Fira de Nadal, que se celebra el desembre, i la Festa Major, que se celebra el juliol.

Monuments

Els monuments més destacats de Balenyà són:

  • Església de Sant Miquel: Església romànica del segle XI.
  • Castell de Balenyà: Castell medieval del segle XI.
  • Pont de Balenyà: Pont del segle XIX sobre el riu Ter.

Gastronomia

La gastronomia de Balenyà és rica i variada. Els plats més destacats són els cargols a la llauna, els arrossos, les carns a la brasa i els dolços, com el torró i els panellets.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat