cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Ascó: Un Poble amb Història i Encant a les Terres de l'Ebre

Història:

Ascó, amb les seves arrels ben arrelades al cor de les Terres de l’Ebre, és un testimoni viu del pas del temps. Des dels seus inicis, aquesta localitat ha presenciat episodis que han marcat la seva evolució. Des de l’època ibèrica fins a la influència romana, Ascó és un llibre obert que narra l’història de la regió.

Arquitectura:

L’arquitectura d’Ascó parla amb una veu única, amb les empremtes dels segles que es manifesten en cada carrer. Cases de pedra amb balcons florits i portals que han vist passar generacions donen vida al seu nucli antic. L’Església de Sant Pere, amb la seva façana elegant i les seves campanes que ressonen en la brisa, és una icona que corona el skyline del poble.

Turisme:

Ascó, envoltat pel paisatge de les Terres de l’Ebre, és un refugi per als amants de la natura i la història. El Parc Natural del Delta de l’Ebre, a poca distància, ofereix la oportunitat de descobrir la riquesa biològica d’aquesta àrea única. El Castell d’Ascó, amb les seves vistes panoràmiques, és una parada obligada per als visitants.

Economia:

L’economia d’Ascó reflecteix la seva connexió amb la terra. Les terres de conreu que s’estenen pel voltant alimenten la producció agrícola, mentre que les activitats pesqueres a prop del riu Ebre aporten la seva pròpia riquesa. Els vins locals, conreats amb cura i passió, també contribueixen a la prosperitat del poble.

Fires i Festes:

Les festes d’Ascó són una celebració de l’alegria i la tradició. La Festa Major, amb les seves cercaviles i activitats culturals, transforma els carrers en escenaris plens de vida. Les festes patronals, dedicades a Sant Miquel, porten consagració i devoció a cada racó del poble.

Monuments:

Els monuments d’Ascó són testimonis d’una història que s’ha teixit amb l’afany dels seus habitants. El Castell d’Ascó, amb les seves torres imponents i les muralles que han resistit el pas del temps, convida als visitants a retrocedir a l’època medieval. L’Església de Sant Joan Baptista, amb els seus vitralls i la seva arquitectura gòtica, és una obra d’art que parla de fe i art.

Gastronomia:

La gastronomia d’Ascó és un banquet de sabors autèntics. Els plats tradicionals, com l’arròs de l’Ebre o la cassola d’anguiles, revelen la riquesa dels ingredients locals. Els restaurants del poble, amb les seves cartes inspirades en la cuina regional, ofereixen una experiència culinària que captura l’essència d’aquesta terra.

Ascó, amb el seu passat que es barreja amb el present i els seus monuments que parlen amb una veu pròpia, és una destinació que captiva i inspira. Entre les muralles del castell i les aigües del riu Ebre, Ascó espera ser descobert com un tresor amagat a les Terres de l’Ebre.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat