cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Arenys de Munt, un poble amb tradició i entorn

Arenys de Munt, situat al cor del Maresme, és un poble amb una llarga i rica història que es remunta al segle I aC. Els primers assentaments humans a la zona es troben en les restes d’un poblat ibèric situat al turó de Sant Mateu. Els romans també van deixar la seva empremta a Arenys de Munt, com ho demostra el celler romà de Vallmora, que es troba a la vora del riu Tordera.

Arquitectura

L’arquitectura d’Arenys de Munt reflecteix la seva rica història. Els edificis més antics són d’estil romànic, com l’església de Sant Pere, i els edificis gòtics, com el castell d’Arenys de Munt. Al segle XVI, Arenys de Munt va experimentar un període de gran esplendor, que es va reflectir en la construcció de nombrosos edificis renaixentistes, com el convent de Sant Mateu.

Turisme

Arenys de Munt és una vila turística molt popular, gràcies al seu patrimoni històric i cultural, el seu entorn natural i la seva gastronomia. Els principals atractius turístics d’Arenys de Munt són:

 • Els monuments històrics: Arenys de Munt compta amb un important patrimoni històric, que inclou el celler romà de Vallmora, l’església de Sant Pere, el castell d’Arenys de Munt, la torre de defensa de Vallmora i el convent de Sant Mateu.
 • Els paisatges naturals: Arenys de Munt està envoltada per un paisatge natural de gran bellesa, que inclou el Parc de la Serralada Litoral i les vinyes de la DO Alella.
 • La gastronomia: Arenys de Munt té una gastronomia tradicional mediterrània, basada en els productes frescos de la zona. Els plats típics d’Arenys de Munt inclouen els cargols a la llauna i els calamars farcits d’entre altres

Economia

L’economia d’Arenys de Munt es basa en el turisme, la viticultura i la indústria. El turisme és el sector econòmic més important d’Arenys de Munt, i la vila rep cada any milers de visitants. La viticultura també és un sector important, i Arenys de Munt és una de les denominacions d’origen més antigues de Catalunya. La indústria també té un pes important en l’economia d’Arenys de Munt, i la vila és un important centre de producció de mobles i altres productes.

Fires i festes

Arenys de Munt celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

 • La festa de la Verema: se celebra a l’agost.
 • La festa major d’Arenys de Munt: se celebra el dilluns de Pasqua.
 • La festa de Sant Mateu: se celebra el 21 de setembre.

Monuments

Els monuments més importants d’Arenys de Munt són:

 • El celler romà de Vallmora: un jaciment arqueològic del segle I dC.
 • L’església de Sant Pere: una església romànica del segle XII.
 • El castell d’Arenys de Munt: un castell gòtic del segle XIV.
 • La torre de defensa de Vallmora: una torre gòtica del segle XIV.
 • El convent de Sant Mateu: un convent renaixentista del segle XVI.

Gastronomia

La gastronomia d’Arenys de Munt és una gastronomia tradicional mediterrània, basada en els productes frescos de la zona. Els plats típics d’Arenys de Munt inclouen:

 • Els cargols a la llauna: un plat de cargols cuinats amb tomàquet, ceba i all.
 • Els calamars farcits: un plat de calamars farcits de carn picada, panses i pinyons.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat