cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Arenys de Mar, una vila amb història i tradició

Arenys de Mar és una vila del Maresme amb una llarga i rica història que es remunta a l’època ibèrica. Els romans també van deixar la seva empremta a la vila, com ho demostra el jaciment arqueològic del Mas Badó.

L’arquitectura d’Arenys de Mar

L’arquitectura d’Arenys de Mar reflecteix la seva història. Els edificis més antics són d’estil gòtic, com l’església de Sant Martí, i els edificis modernistes, com la casa de Josep Puig i Cadafalch.

El turisme a Arenys de Mar

Arenys de Mar és una vila turística molt popular, gràcies al seu patrimoni històric i cultural, el seu entorn natural i la seva gastronomia. Els principals atractius turístics d’Arenys de Mar són:

 • Els monuments històrics: Arenys de Mar compta amb un important patrimoni històric, que inclou l’església de Sant Martí, el castell d’Arenys, el jaciment arqueològic del Mas Badó i els edificis modernistes.
 • Els paisatges naturals: Arenys de Mar està envoltada per un paisatge natural de gran bellesa, que inclou la platja, el port i la serralada de Marina.
 • La gastronomia: Arenys de Mar té una gastronomia tradicional mediterrània, basada en els productes frescos de la zona. Els plats típics d’Arenys de Mar inclouen els cargols a la llauna, els calamars farcits i els arrossos.

L’economia d’Arenys de Mar

L’economia d’Arenys de Mar es basa en el turisme, la pesca i la indústria. El turisme és el sector econòmic més important d’Arenys de Mar, i la vila rep cada any milers de visitants. La pesca és un sector important, i Arenys de Mar és un important port pesquer. La indústria també té un pes important en l’economia d’Arenys de Mar, i la vila és un important centre de producció de mobles i altres productes.

Fires i festes a Arenys de Mar

Arenys de Mar celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

 • La festa major d’Arenys de Mar: se celebra el dilluns de Pasqua.
 • La festa dels Cargols: se celebra el segon dissabte de juliol.
 • La festa de la Sardana: se celebra el primer diumenge de setembre.

Els monuments d’Arenys de Mar

Els monuments més importants d’Arenys de Mar són:

 • L’església de Sant Martí: una església gòtica del segle XIV.
 • El castell d’Arenys: un castell gòtic del segle XIV.
 • El jaciment arqueològic del Mas Badó: un jaciment ibèric del segle IV aC.
 • La casa de Josep Puig i Cadafalch: una casa modernista del segle XX.

La gastronomia d’Arenys de Mar

La gastronomia d’Arenys de Mar és una gastronomia tradicional mediterrània, basada en els productes frescos de la zona. Els plats típics d’Arenys de Mar inclouen:

 • Els cargols a la llauna: un plat de cargols cuinats amb tomàquet, ceba i all.
 • Els calamars farcits: un plat de calamars farcits de carn picada, panses i pinyons.
 • Els arrossos: Arenys de Mar té una llarga tradició de cultiu de l’arròs, i els arrossos són un plat molt popular a la vila. Els arrossos més populars d’Arenys de Mar són l’arròs a banda, l’arròs negre i l’arròs amb verdures.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat