cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Altafulla – Riquesa Històrica i Paisatges de Somni al Cor de Tarragona

Història:

Altafulla és un testimoni viu dels temps antics. Les ruïnes romanes de la Vil·la dels Munts revelen la grandesa d’aquesta civilització, mentre que el Castell de Tamarit, amb les seves torres que alcen el vol, remunta els visitants a l’època medieval. Les estretes ruelles del nucli antic, amb cases de pedra, conviden a perdre’s en un passat ric.

Arquitectura:

L’arquitectura d’Altafulla és un mosaic d’estils que abracen els segles. Des del Castell de Tamarit fins a l’Església de Sant Martí, cada edifici és una obra d’art que revela la dedicació als detalls. Les cases modernistes, com la Casa Bofarull, aporten un toc d’elegància a la línia dels horitzons.

Turisme:

Les platges daurades i les aigües tranquil·les fan d’Altafulla un refugi turístic. El Passeig Marítim, amb les seves palmeres que onegen amb gràcia, ofereix una panoràmica única de la costa. El Far de Torredembarra i la Torre de la Mora, testimonis de la marineria i la defensa costanera, són destinacions imperdibles.

Economia:

L’economia d’Altafulla, en part basada en l’agricultura i la pesca, ha evolucionat harmoniosament amb el temps. Les botigues del nucli antic, amb les seves artesanies locals, es fusionen amb els moderns establiments que donen suport a la creixent activitat turística.

Fires i Festes:

Les festes d’Altafulla són com un escenari de colors i alegria. La Festa Major, amb els seus correfocs i desfilades, transforma la ciutat en un mosaic vibrant. La Fira d’Artesans, amb productes artesanals únics, és un testimoni de la creativitat local.

Monuments:

Els monuments d’Altafulla són com les pàgines d’un llibre que criden a ser llegides. El Castell de Tamarit, amb la seva ubicació majestuosa, evoca l’època de la noblesa i les intrigues. Les esglésies mil·lenàries, com Sant Martí, són testimonis silents de la fe que ha resistit el pas del temps.

Gastronomia:

La gastronomia d’Altafulla és un festival de sabors marins i tradicions culinàries. Els restaurants a peu de platja, com el restaurant Granja Vella, serveixen plats que combinen la frescor dels productes locals amb la creativitat dels seus xefs. Els vins de la regió, com els de la DO Tarragona, acompanyen aquesta experiència amb notes refinades.

Altafulla, amb la seva barreja única de història, arquitectura i natura, convida els visitants a una experiència que transcendeix el temps i les èpoques.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat