cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Almenar, una vila amb història i tradició

Almenar és una vila amb una història que es remunta a l’època romana. El seu nom deriva del llatí «almenellum», que significa «petita almàssera». Durant l’edat mitjana, Almenar va ser un important nucli comercial i militar. La vila va patir diversos atacs, com els de les tropes franceses durant la Guerra de Successió Espanyola.

Arquitectura

El nucli antic d’Almenar conserva un important patrimoni arquitectònic. Els edificis més destacats són el castell, l’església parroquial de Santa Maria i el monestir de Santa Maria de Bellpuig.

Turisme

Almenar és un destinació turística popular, gràcies al seu patrimoni històric i cultural. Els principals atractius turístics de la vila són el castell, l’església parroquial i el monestir de Santa Maria de Bellpuig.

Economia

L’economia d’Almenar es basa en l’agricultura, la indústria i el turisme. Els principals cultius de la zona són el blat, el blat de moro i els cereals. La indústria més important de la vila és la dels aliments i begudes.

Fires i festes

Almenar celebra diverses fires i festes durant l’any. Les més importants són la Fira d’Almenar, que se celebra a principis de setembre, i la Festa Major, que se celebra a l’agost.

Monuments

Els monuments més destacats d’Almenar són els següents:

  • Castell d’Almenar: Es tracta d’un castell medieval situat al centre de la vila. El castell va ser construït al segle XII i va ser reformat al segle XIV.
  • Església parroquial de Santa Maria: Es tracta d’una església romànica del segle XII. L’església va ser reformada al segle XVI.
  • Monestir de Santa Maria de Bellpuig: Es tracta d’un monestir romànic del segle XII. El monestir va ser reformat al segle XIV.

Gastronomia

La gastronomia d’Almenar és típica de la cuina catalana. Els plats més destacats són els següents:

  • Arròs de la terra: És un plat d’arròs amb verdures, carn i peix.
  • Carn a la brasa: És un plat de carn de porc, xai o vedella cuinada a la brasa.
  • Pa amb tomàquet: És un plat tradicional català que consisteix en pa amb tomàquet, oli d’oliva i sal.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat