cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Almatret, un municipi amb una rica història

Almatret és un municipi de la comarca del Segrià, situat al sud-oest de la comarca. El seu terme municipal té una extensió de 56 km², el terreny és abrupte i és el municipi més alt del Segrià.

La història d’Almatret es remunta a l’època ibèrica, ja que s’han trobat restes d’assentaments en el seu terme municipal. Durant l’època romana, Almatret va ser un important nucli de població, com ho demostra la presència d’un pont romà que encara es conserva.

Al segle IX, Almatret va ser conquerit pels musulmans, que van construir un castell al cim d’un turó. El castell va ser conquerit pels cristians al segle XII, i des de llavors Almatret ha estat un municipi cristià.

L’arquitectura d’Almatret

L’arquitectura d’Almatret reflecteix la seva rica història. Els edificis més destacats són el castell, l’església parroquial de Sant Pere i l’antiga presó.

El castell d’Almatret és un dels edificis més emblemàtics del municipi. Va ser construït pels musulmans al segle IX i va ser conquerit pels cristians al segle XII. El castell es troba en un cim d’un turó i ofereix unes vistes espectaculars de la comarca.

L’església parroquial de Sant Pere és un edifici d’estil gòtic tardà. Va ser construïda al segle XV i té una planta de tres naus amb un absis poligonal.

L’antiga presó d’Almatret és un edifici d’estil modernista. Va ser construïda al segle XIX i s’utilitzava per empresonar els criminals del municipi.

El turisme a Almatret

Almatret és un municipi amb un gran potencial turístic. El seu paisatge, la seva història i la seva arquitectura el converteixen en un lloc interessant per visitar.

Els principals atractius turístics d’Almatret són el castell, l’església parroquial de Sant Pere i l’antiga presó. El municipi també ofereix diverses rutes de senderisme per descobrir el seu entorn natural.

L’economia d’Almatret

L’economia d’Almatret es basa principalment en l’agricultura i la ramaderia. Els cultius principals són els cereals, els arbres fruiters i la vinya. La ramaderia es basa en la cria de bestiar boví, porcí i oví.

El municipi també té una petita indústria, dedicada principalment a la fabricació de mobles i altres productes de fusta.

Fires i festes a Almatret

Almatret celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la festa major, que se celebra el segon cap de setmana de setembre, i la festa de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny.

La festa major d’Almatret és una festa tradicional amb una gran varietat d’activitats, com ara corregudes de bous, concerts, balls i revetlles.

La festa de Sant Pere és una festa religiosa que se celebra amb una missa solemne, un aplec i una processó.

Els monuments d’Almatret

Almatret té diversos monuments d’interès, com ara:

 • El castell
 • L’església parroquial de Sant Pere
 • L’antiga presó
 • El pont romà
 • Els molins de vent
 • Els pous d’aigua

La gastronomia d’Almatret

La gastronomia d’Almatret és típica de la comarca del Segrià. Els plats més destacats són:

 • L’olla segrianenca
 • Els botifarres d’Almatret
 • Els caragols a la llauna
 • Els ous amb ceba
 • Els panellets
 • Els torrons

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat