cropped-logo1.png

On Menjar

Alió, un poble amb una història mil·lenària

Alió és un municipi de l’Alt Camp, situat al centre de la comarca, en el llano de Valls. La seva història es remunta a l’època romana, com ho demostren les restes d’una vil·la romana trobades al terme municipal. Durant l’edat mitjana, Alió va ser un poble important, com ho demostren els seus nombrosos vestigis d’aquesta època, com l’església de Sant Bartomeu, de la qual es conserven parts dels segles XI i XII.

L’arquitectura d’Alió, un reflex de la seva història

L’arquitectura d’Alió reflecteix la seva rica història. El nucli urbà del poble conserva un caràcter medieval, amb carrers estrets i cases de pedra. Els edificis més destacats són l’església de Sant Bartomeu, el castell d’Alió, del segle XIV, i la masia de Can Lledó, del segle XVIII.

Alió, un destí turístic emergent

Alió és un destí turístic emergent. El seu patrimoni històric i arquitectònic, la seva gastronomia i la seva tranquil·litat fan d’aquest poble un lloc ideal per a tots aquells que busquen un descans tranquil.

L’economia d’Alió, basada en l’agricultura

L’economia d’Alió està basada en l’agricultura, amb el conreu de cereals, fruiters i hortalisses. També hi ha una important indústria relacionada amb l’alimentació, com les empreses de conserves i de vins.

Fires i festes, una tradició viva

Alió celebra diverses fires i festes al llarg de l’any, com la festa major, que se celebra el 24 d’agost, i la Fira de la Verema, que se celebra el mes de setembre. Aquestes festes són una mostra de la rica tradició popular del poble.

Monuments, un testimoni del passat

Alió compta amb diversos monuments d’interès, com l’església de Sant Bartomeu, el castell d’Alió i la masia de Can Lledó. Aquests monuments són un testimoni del passat del poble i contribueixen a la seva riquesa cultural.

Gastronomia, una delícia per al paladar

La gastronomia d’Alió és una de les seves principals atraccions. Els plats típics del poble són els arrossos, les coques de recapte i els vins de la comarca. Els restaurants d’Alió ofereixen una variada oferta gastronòmica, amb plats tradicionals i moderns.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat