cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Alguaire: una vila amb història i tradició

Alguaire és una vila amb una llarga història que es remunta a l’època romana. El seu nom prové del llatí «Alguiare», que significa «lloc d’aigua». Durant l’edat mitjana, Alguaire va ser un important centre comercial i cultural. El 1149, la vila va ser conquerida per Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona.

Arquitectura

Alguaire conserva un important patrimoni arquitectònic, que reflecteix la seva rica història. Els edificis més destacables són el Monestir Hospitaler d’Alguaire, una antiga suda andalusí convertida en monestir de l’orde de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem; la Torre del Castell, una fortificació medieval; i l’església parroquial de Sant Pere, un temple barroc del segle XVIII.

Turisme

Alguaire és un important centre turístic, que atrau visitants de tot el món. La vila ofereix una gran varietat d’atraccions turístiques, com el seu patrimoni històric i cultural, la seva gastronomia i la seva naturalesa.

Economia

L’economia d’Alguaire es basa principalment en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. La vila és un important productor de fruites, com la figa, i de cereals. També compta amb una indústria avícola i una indústria de la construcció.

Fires i festes

Alguaire celebra una gran varietat de fires i festes durant tot l’any. Les més importants són la Fira de la Figa, que se celebra el primer cap de setmana de setembre, i la Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.

Monuments

Alguaire compta amb una gran varietat de monuments, tant religiosos com civils. Els més destacables són:

  • Monestir Hospitaler d’Alguaire
  • Torre del Castell
  • Església parroquial de Sant Pere
  • Ermita de la Mare de Déu de la Consolació
  • Església de Santa Maria de la Pietat
  • Capella de Sant Joan
  • Pont medieval

Gastronomia

La gastronomia d’Alguaire és una de les seves principals atraccions. La vila és coneguda per les seves figues, que són una varietat local de figues negres molt apreciades. Altres plats típics d’Alguaire són els cargols a la llauna, els arrossos i les coques de recapte.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat